Ekonomi

Yastık altında altını olanlar dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar resmen açıklandı!

Yastık altında altını olanları yakından ilgilendiren karar İş Bankası'ndan geldi. İşte konuyla ilgili son dakika gelişmeleri...

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen İş Bankası, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından oluşturulan Kuyumcu Altın Değerleme Sisteminde (KAD-SİS) altın kaydileştirme işlemi yapan ilk özel banka olduğunu resmen duyurdu.

ALTINLAR BANKA HESABINA AKTARILACAK

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İş Bankası müşterileri, KAD-SİS entegrasyonundan sonra sisteme dâhil edilen İAR anlaşmalı kuyumcular aracılığıyla da Türkiye’nin her yerinden, her gün altınlarını banka hesabına aktaracak. Böylelikle müşteriler söz konusu altınlarının değerlemesini güvenli bir biçimde yaptırabilecek ve İş Bankası hesabında masraf ödemeden altınlarını kaydileştirecek.

İşte konu ile ilgili aktarılan diğer detaylar...

Vatan'ın aktardığına göre, milyonlarca kişi tarafından tercih edilen İş Bankası 2012'den itibaren şubelerinde devam eden ‘Altın Buluşmaları’ uygulamasını da sürdüreceğini bildirdi.

ÇALINMA, KAYBOLMA GİBİ RİSKLERDEN KORUNACAKLAR

İş Bankası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bankanın Altın Tasarruf Sistemi’ne dahil olan müşterileri, hem bankaya yatırdıkları altından gelir elde edecek hem de çalınma, kaybolma gibi risklerden korunacak. Banka müşterileri, ayrıca hesabındaki altınlarını başka yatırım aracına çevirme, altın hesabını teminat göstererek kredi kullanma gibi imkânlara da sahip olacak. Bankadaki altın hesapları, ilgili yönetmelik gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altında bulunuyor” 

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Çeyrek altın, tam altın, gremse altın düştü! 26 Nisan 2022 altın fiyatları!

Altın piyasası neden karıştı? Altın uzmanları sebebini açıkladı

Analistlerden çok net altın tahmini! Kimse bu kadar net konuşmamıştı