Altın & Gümüş

Yastık altındaki altınları kılıfa sokun, dışarı bile çıkarmayın! Yeni tahmin uykularınızı kaçıracak

Altında kısa vadede çözüm görmeyen analistler, güvenli liman ihtiyacının derinleşmesiyle birlikte altın fiyatlarının 1100 TL'lere çıkacağını savunuyor. Bu nedenle de yine bilindik olarak çok sık başvurulan altın yöntemine gidiyorlar

Ekonomideki kötü gidişat nedeniyl vatandaşlar parasının değer kaybını engellemek istiyor. Bu nedenle de yine bilindik olarak çok sık başvurulan altın yöntemine gidiyorlar. Elinde altını olanlar kar ederken, yeni altın alanlar ise biraz daha beklemek zorunda kaldı. Son yaşanan gelişmelerin ardından gram altında 993 TL'ye kadar çıktı. Durum böyle olunca altının yeni seviyesi de merak edilmeye başlandı. 

Mynet'in özel haberine göre Finans Analisti Şevket Apuhan, kısa vadede gram altında düşüş beklemediğini aksine piyasada rahatlama görülmemesi nedeniyle altın fiyatlarının yükseleceğini dile getirdi. 
 

"KISA VADEDE RAHATLAMA GÖZÜKMÜYOR"

Apuhan gram altın fiyatlarına ilişkin beklentisini şu sözlerle açıkladı: “Özellikle son günlerde gittikçe artan belirsizlik ve bu belirsizliğin uluslararası gelişmelerle de desteklenmesi sonucu ‘Güvenli liman’ arayışı önem kazanıyor. Bu arayış ise en çok altın fiyatlarına yansıyor ve bu yansıma sonucu altında rekor üzerine rekor kırılıyor. Kısa vadede herhangi bir rahatlatıcı gelişme de ufukta gözükmemekte. Jeopolitik risklerin artması da paniği tetikliyor. Bununla beraber dünyada artan enflasyon sonucu merkez bankaları faiz silahına sarılmış durumdalar. 
 

"ALTINI 1100 TL ÜZERİNDE GÖRMEMİZ SÜRPRİZ OLMAZ"

Özellikle, Fed faiz artırımında bulundukça dolar güçleniyor ve çekilen faiz kılıcı ons altını da doğrudan etkiliyor ancak faiz artırımlarının getirdiği belirsizlikler ve olumsuz beklentiler altının her defasında yeniden atağa geçmesine yol açıyor. Şu an için yakın dönemde altının değer kaybedeceğini yorumlamamıza yol açacak bir gelişme de yok. Dolayısıyla bu sene içerisinde gram altını süreli iniş ve çıkışlardan sonra 1100 lira seviyesinin üzerinde görmemiz sürpriz olmayacaktır.”
 

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul 

Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı Toplam borç 259 milyar TL

Damacana suya da zam geldi! İşte yeni fiyatlar…