Ekonomi

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak... Yatırımcıları konu hakkında bilgilendirmek için İstanbul Altın Rafinerisi’nin CEO’su yeni dönemin detaylarını tek tek aanlattı

Milyonlarca yatırımcının yastık altındaki altınlarının ekonomiye kazandırılması için geçttiğimiz haftalarda Merkez Bankası ile iş birliğine giden İstanbul Altın Rafinerisi iş birliğine gitti.

Yatırımcıları konu hakkında bilgilendirmek için İstanbul Altın Rafinerisi’nin CEO’su yeni dönemin detaylarını tek tek aanlattı.

 

İstanbul Altın Rafinerisi CEO'su Ayşen Esen, yeni sistem ile gelen çifte avantaj fırsatını anlattı. Esen, geçen sene KADSİS’te 1 yılda toplanan altın miktarının bu sene 5 ayda 2,5 kar arttığını belirtti.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARINIZ İÇİN YENİ DÖNEM

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KADSİS) projesininin kapsamı genişletildi. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile iş birliğine giderek vatandaşa yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri sunan Fiziki Altın Tasarruf Sistemi'ni (FATSİS) açıkladı.

 

KADSİS ile vatandaşlar, banka hesaplarındaki altınlarını istedikleri zaman fiziki olarak geri alabiliyor. FATSİS uygulaması ile altın yatırımcıları, vade sonunda istedikleri zaman TL hesaplarında biriken kur korumalı bakiyelerini alabileceği gibi vade başlangıcında yatırdıkları gram altınlarını üzerine eklenen yüzde 3 getirisi ile birlikte altın hesaplarında tutmayı tercih edebilir.  Her 2 durumda da en az yüzde 3'lük getiri, TCMB güvencesi kapsamında oluyor.

ALTIN VE DOLAR DÜŞSE DE ÖNEMLİ DEĞİL

Son dakika kararla sisteme çok sağlam yapı getirildiğini belirten Esen, “Ve diyoruz ki, ‘Altınınızı getirip banka hesabınıza koyduğunuzda, bunu Merkez Bankası’nın FATSİS hesabına geçirdiğinde, önce kur korumalı mevduatta hesabın TL bazında değerlenecek. Ama dönem sonu geldiğinde TL bazında biriken getirinin yanı sıra yüzde 3’lük işleyen bir altın hesabın var. Yani 1000 gram yatıranın 1030 gram altını yıl sonunda hesapta duruyor. İster TL’yi al, ister altını al.’ Bu karar çok ciddi şekilde olumlu karşılandı. Yani halk her şart altında yatırımını korumuş oluyor. Altının, dolar kurunun fiyatı düşse de yükselse de 1000 gram olan altın 1030 grama çıkmış oluyor” dedi.

Yastık altına koyduğunuz altınları çıkarın! KADSİS genişliyor! İşte yeni döneme dair detaylar!

Kadsis nedir? Kadsis nasıl yapılır, kimler yapar?