Sektörel

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Sektör temsilcilerine göre Türkiye'de en karlı yatırım konut. Hem barınma hem de kazanç anlamında en iyi getiriyi sağlayan konutların sayısı giderek artmaya devam ediyor. 

KONUT YÜZDE 150 PRİM YAPTI!

Son bir senede konut yatırımı yüzde 150'nin üzerinde kazanç sağladı. Konut dışında diğer yatırım araçları ise döviz yüzde 32, BİST yüzde 37, altın ise yüzde 12 kazandırdı.

O İLİN PRİM ORANI DAHA YÜKSEK!

Bursa gayrimenkul sektöründe nadir arazilere koleksiyonluk evler yapmasıyla tanınan Homer Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Emir Bayazıtoğlu, gayrimenkul yatırımlarının Bursa’da daha çok prim yaptığını ifade etti.

Bayazıtoğlu, Bursa'nın, yeni açılan İstanbul- İzmir otoyolu ile İstanbul ve İzmir’e çok yaklaştığını belirterek bu durumun konut projelerinin yatırımcısına daha yüksek prim sağladığını açıkladı.

Kendilerinin Bursa’nın yeşili ve havasıyla meşhur olan Gümüştepe’de toplam 5 projede villa, rezidans, penthouse ve malikane olmak üzere 58 bağımsız birimin yapımına devam ettiklerini söyleyen Bayazıtoğlu, Homer Yapı olarak daha inşaat bitmeden müşterilerine yüksek prim kazandırdığını söyledi.

Proje başlangıç ve bitiş rakamlarına bakıldığında prim değerinin belirtilen istatistiklerle uyumlu olduğunu söyleyen Homer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Emir Bayazıtoğlu, “Tabii genel olarak görülen bu değer artışında enflasyon düzeltmesi de var.  Ancak yatırımcı bizden bu yapıları alarak birikimlerini enflasyona karşı da korumuş oldu. Böylece müşterilerimiz hem seçkin bir hayat tarzına ulaştı hem de parasının değerini korumuş oldu” dedi.

Konut satışları yüzde 16,7 arttı! Temmuz'da 109 bin 548 konut satıldı! 

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!