Altın & Gümüş

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

ONS'ta yaşanan gerileme piyasayı panik havasına soktu. 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşamasının ardından altın ve doların akıbetini söylerken 2024'ün yeni gözdesi olacak yatırım aracından da bahsetti. ABD Merkez Bankası FED aracılığı ile alınan kararlar dahilinde faiz indirimi beklentisi de dolar ücretlerini düşürdü

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Altın ücretlerinde görülen farklılık dikkatlerden kaçmazken ücretlerin düşüşünü sürdürüp sürdeürmeyeceği ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. ABD Merkez Bankası FED aracılığı ile alınan kararlar dahilinde faiz indirimi beklentisi de dolar ücretlerini düşürdü. Dolar gerilerken altında görülen çıkış dikkat çekiyor. Yapılan son açıklamalar bağlamında ÜFE ve TÜFE rakamlarının aylık bazda yükseliş göstermesi ve senelik bazda beklentinin üzerinde gelmesi de FED'in şahin kalacağı ve iki kez daha faiz yükselmesine gideceği beklentisini çoğalttı.


Dolar endeksi için beklenti 104,60 civarında yükselirken ABD'nin 10 senelik tahvil faizi ise %3.92 ile Kasım ayından sonraki en yüksek seviyeye çıktı. Ekim ayı için 10 senelik tahvil faizine baktığımızda %4,33 rakamı karşımıza çıkarken 2008 senesi sonrasında en yüksek seviye olarak görüldü. Kasım ayında gerçekleştirilen
 FOMC toplantısında FED'in faiz süratini düşüreceği açıklamaları yapıldı. Düşüş gösteren 10 senelik gösterge bağlamında FED'in 2 yeni faiz artışı yapacağı ve bu sene içerisinde indirim görülebileceği düşüncesi çoğalıyor.

 

YATIRIM ARACI OLARAK ALTIN MI TERCİH EDİLMELİ DOLAR MI?

Altın ücretleri düşüş gösterirken Dolar/TL kuru ise 19,30'u görerek yeni bir rekora imza attı. Parasını değerlendirmek isteyen yatırımcılar yatırım aracı olarak  hangi aracın tercih edilmesi gerektiği sorusunun cevabını arıyor. Yüksek kazanç elde etmek isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırırken konu hakkındaki açıklamalar da ara piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Herkesin beklediğinin tersine çok farklı bir yatırım aracı tavsiye eden İslam Memiş, ‘dünyanın yeni gözdesi’ ifadeleri ile o yatırım aracını ilk kez söyledi.


DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK

Twitter hesabından dikkat çeken Bir paylaşımda bulunan İslam Memiş, yatırım yapacakları yeni bir yatırım aracı ile tanıştıracağını söyledi. Kendisinin sözü  olduğuna değinen İslam Memiş, deprem afeti sebebiyle erken bir açıklama yapmak istediğini söyledi. Dünyanın yeni gözdesinin KOBALT (Co) olacağını vurgulayan Memiş, “Milletim bu fırsatı değerlendirmeli. 82 bin idi, 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024’te dünya bunu konuşacak” sözlerine dile getirdi.

Göstergeler eksiyi gösteriyor! 2022'de rekor kırdık!

Deprem bölgesinde istihdam adımı! 1200 kişiyi kapsıyor! 

Bu yorum akıllara durgunluk verdi! İşte altının zirve yapacağı tarih