Genel

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Türkiye’nin dört bir yanında gayrimenkul yatırımı hız kesmeden devam ediyor. Yatırımlar öncelikli olarak büyükşehirlerdeki mülklere yapılmaktadır. Muğla Marmaris’te yatırım yapmak isteyenler gözdeleri arasında yer alıyor. Ülke genelinde konut stokları erirken Marmaris’te ise satılık konut fiyatlarında düşüş yaşanmıyor. Buna rağmen yine de konut satışları devam ediyor.

Kadirli’nin haberine göre,  yerli turist ve yabancı turist etkisi ile artık yenilenme sürecine giren birçok küçük şehir büyük değişimler göstererek değer kazanıyor. Bu da değerlenme de gayrimenkul yatırımlarına yansıyor.  
Şehir geliştikçe nüfusu da artış göstermektedir. Eğitim alanındaki gelişim, sanayi gücü ve turizminde öncelikli olarak dikkate alındığı illerde yapacağınız yatırımlar mutlaka kazandıracaktır.Gayrimenkul yatırımı için geleceği olan illeri aşağıda liste halinde görebilirsiniz.

Yatırımınızı Gelecekte Büyük Kara Çevirebilecek Şehirler Listesi

1.    Antalya: Turizm gücü ile bilinen bu güzel şehrin il sınırlarının yanı sıra ilçeleri de yoğun ilgi görmektedir. Her köşesi ile huzur ve konfor sunan Antalya gayrimenkul yatırımı açısından oldukça mantıklı bir şehir olacaktır. İnşaat sektörünün gelişmesine ek olarak iş istihdamındaki artış, kültür ve sosyal yaşam alanları için yapılandırılan dev projeleri, artan turizm ve gelen ziyaretçilerin yatırım hevesi ile bu ilde yapacağınız yatırımlar gelecekte büyük kazanımlar olarak size geri dönüş sağlayacaktır.

2.    Aydın: Bu ilin gelişmesindeki en önemli iki neden; öğrenciler ve turizmdir. Çevre güzelliği ve kültür bakımından da rağbet gören bu il yatırım yapmak ve gelecekte kar etmek için oldukça mantıklı yerlerden biridir.

3.    Denizli: Sürekli gelişim halinde olan bu ilin gayrimenkul fiyatlarındaki uygunluk birçok yatırımcının hedefi haline gelmektedir. Şehir geliştikçe gayrimenkul ciddi bir artış olacağı kesin.

4.    Mersin: Denizin güzelliği doğanın efsanevi huzuru ve tarihi yapısı ile zaten yerli turistlerin gözdesi bir şehirdir. Sanayisinde ki gelişim, öğrencilerin ilgisi sayesinde daha da ilgi görmeye başlayan bu ilde yatırım yapmak ve gelecek vaat eden şehirlerden birisi olması kaçınılmazdır.

5.    Muğla: Turizmin başlıca şehirlerinden biri olan bu ilde önemli yenilenme çalışmaları sürdürülüyor. Turistik açıdan önemli şehirlerden biri olmasına ek olarak huzurlu atmosferi ve farklı etnik yapısı ile yatırım amacı güdülen ve kar elde edilmesini sağlayacak illerden biri olmuştur.