Kent Haberleri

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 11,66 değer kazandı. Bunun yanı sıra, dolar/TL yüzde 4,43 oranında, avro/TL yüzde 4,56, altının gram satış fiyatı ise yüzde 5,68 oranında değer kazandı. 622,26 ve maksimum 5

BIST 100 endeksi, minimum 4.622,26 ve maksimum 5.146,70 puanı görmesinin ardından haftayı geçen haftaki kapanışına nazaran yüzde 11,66 oranında artarak 5.114,97 puandan kapatmış oldu.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, içinde bulunduğumuz hafta yüzde 5,68 oranındaki değer kazancı ile beraber 1.320 liraya yükseldi. Aynı zamanda, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 5,69 oranındaki artış ile birlikte 8.844 liraya çıktı.

Önceki hafta sonu 2.048 liraya yükselen çeyrek altının satış fiyatı bu hafta 2165 liraya kadar yükseldi.

Bu hafta Amerikan doları yüzde 4,43 oranındaki değer kazancı ile beraber 20,8850 liraya yükseldi. Bununla beraber, avro ise yüzde 4,56 oranındaki artışla 22,4460 liraya çıktı.

İşte detaylar...

Yatırım fonları içinde bulunduğumuz hafta yüzde 5,70 oranında, bireysel emeklilik fonları yüzde 5,16 oranında arttı. Kategorilerine göre bakıldığı zaman da yatırım fonları içinde en fazla kazanç sağlayan fon yüzde 10,95 oranındaki kazançla "Hisse Senedi Fonları" olarak kayıtlara geçti.

“MEHMET ŞİMŞEK GÖREVİ KABUL ETTİ”

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bir süredir ekonominin başına geçmesi için görüşmeler yapılan Mehmet Şimşek'in yeni dönemde yer alıp almayacağına ilişkin bir yazı kaleme aldı Selvi, yazdığı yazısında, "Bu kabinede en önemli koltuklardan biri ekonomiydi. Hem yerli hem de yabancı yatırımcı Mehmet Şimşek ekonomi yönetimini üstlenecek mi diye merak ediyordu. Şimşek, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la iki defa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonunda Şimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeye karar verdi" ifadelerini kullandı.

Selvi, 2 Haziran tarihli yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in dün iki görüşme daha gerçekleştirdiğini aktardı. Selvi, Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetimi ve faiz politikasına yönelik teminat aldığını ve ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiğini kaydetti.

Az önce açıklandı! İş Bankası müşterilerinin hesabına geri ödemesiz para yatacak!

Otomobil satışlarında rekor kırıldı! Yüzde 70 arttı!

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!