Ekonomi

Yatırımcı için iddialı tahmin! O yatırımın bu sene yıldızı parlayacak, yüzde 9 ila 46 arasında kazandıracak!

Hem Türkiye hem de dünya genelinde büyük belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde, yatırımcı birikimini nereye yatıracağını araştırıyor. Peki finansal yatırımcı için en karlı araçlar bu sene hangisi olacak? Borsa, altın, tahvil ve diğerleri mi? Ancak dünyanın en büyük bankalarından biri bunların dışındDolayısıyla bu da yatırımcının kafasını oldukça karıştırıyor

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da, özellikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası yükselen enerji fiyatlarının patlattığı enflasyon nedeniyle büyük bir belirsizlik hakim. Dolayısıyla bu da yatırımcının kafasını oldukça karıştırıyor. Hem Türkiye hem de dünyada yüzbinlerce yatırımcı parasını hem enflasyondan korumak hem de para kazanmak için hemen her gün yeni yatırım araçlarını araştırırken, gelen haberleri de büyük bir dikkatle takip ediyor.

Peki 2023 senesinde hangi yatırım aracının yıldızının parlayacağı öngörülüyor? Buna kimileri borsa, kimileri döviz kimileri de tahvil derken, dünyanın en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, bambaşka bir tahminde bulundu.

ABD’li dev yatırım bankası yaptığı tahminde, 2023’ün ‘emtia’ yılı olacağını açıkladı.

ABD merkezli dev banka Goldman Sachs, bu sene emtiaların diğer varlık sınıflarından daha iyi getiri sağlayacağını duyurdu.

ABD’li dev banka Goldman Sachs yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni bir tahmin ortaya attı. Yaptıkları çalışmayı yeni duyuran Goldman Sachs analistleri, emtiaların 2023 senesinde diğer varlık sınıflarının üzerinde getiri sağlayacağı öngörüsünde bulundu.

 

YÜZDE 9 İLA 46 ARASINDA GETİRİ TAHMİNİ

Açıklamalarında bu tahminde bulunmalarının gerekçelerini de açıklayan Goldman Sachs analistleri, küresel makroekonomik ortamda temel değişiklikler ve düşük stokların emtiaların yüksek toplam getiri sağlayabileceğini vurguladı. Analistler gelecek 3, 6 ve 12 aylık dönemde S&P GSCI Emtia Endeksi'nde yüzde 9,9, yüzde 17,3 ve yüzde 31,2 getiri tahmin ederken, Analistler 12 aylık dönemde enerjiden yüzde 46,9, endüstriyel metallerden yüzde 29,67 ve de kıymetli metallerden yüzde 5,7 artış beklediklerini duyurdu.

Diğer yandan petrol fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığının altını çizen analistler, Rusya'nın üretimi düşürmesine rağmen fiyatların yükselmediğini, Çin'in yeniden ekonomisini açmasıyla birlikte oyun değiştirici bir etken olduğunu, petrol, rafine petrol ürünleri, LNG ve soya fasulyesi gibi emtiaların Çin'in talebinden etkileneceğini de söyledi.