Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değer kazanarak günü 4.561,94 puandan tamamladı.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 8,37, holding endeksi ise yüzde 3,90 değer kazandı

Aktarılan detaylara göre, BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 161,19 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 42,3 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 8,37, holding endeksi ise yüzde 3,90 değer kazandı. Paylaşılan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran ise bankacılık olurken, tek kaybettiren de yüzde 0,63 ile turizm oldu.

Yine paylaşılan detaylara göre konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD ekonomisine ilişkin gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini kaydederek, ülkede cuma günü açıklanmış olan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasına karşın küresel piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini, Borsa İstanbul'da ise bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre,yurt dışında Çin'de dış ticaret dengesinin öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.360 ve 4.300 seviyelerinin destek, 4.500 puanın direnç konumunda olduğunu da bildirdi.

BORSA İSTANBUL'DA SEÇİM ÖNCESİ DALGALI SEYİR

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul’da seçim öncesi dalgalı bir seyir gözlenirken, yabancı yatırımcı oranının da rekor düşük seviyelere gerilediği açıklandı. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle 2018'den bu yana geçen 5 sene içerisinde sürekli satış tarafında yer alan yabancı yatırımcıların Türk hisselerine ilgisinin azalmasını, ekonomi politikalarındaki değişiklik ve ‘yatırım yapılabilir’ notun kaybedilmesinden kaynaklandığını kaydediyor.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranının tarihi düşük seviyelere gerilediği bildirildi. 2000’li yılların başından bu yana Borsa İstanbul’da yüzde 50 paya sahip olan yabancı oranı son yıllarda hızlı bir düşüş trendine girerek yüzde 30’lu seviyelerin de altına geriledi.

Ayrıca söz konusu haberde son 5 senedir Borsa İstanbul’un yabancı yatırımcıların satış eğiliminde olduğu da belirtildi. Yerli yatırımcı sayısındaki artışa da dikkat çekilerek yerli yatırımcı sayısının 5 milyona yaklaştığı son dönemde yabancı yatırımcı sayısının, toplam içerisinde payının da yüzde 1’lere kadar gerilediği bildirildi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa yatırımcısı 2023’de hayal kırıklığına uğradı! Borsada düşüş trendi ne zaman sona erecek? Kritik viraj neresi?

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!