Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Borsa tatile giriyor! Takas işlemleri için yeni tarih resmen belli oldu!

Gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı sebebiyle 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın yapılacak olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.Paylaşılan detaylara göre, gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı nedeniyle toplamda 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın geçekleştirilecek olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi günü yapılacak

Borsa İstanbul'da, tatil sebebiyle Kurban Bayramı öncesi nakde dönmek isteyen hisse senedi yatırımcıları için bugün son şans.

Paylaşılan detaylara göre, gelecek hafta salı günü Kurban Bayramı nedeniyle toplamda 3,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul'da, yarın geçekleştirilecek olan işlemlerin takası 3 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Borsa İstanbul'da, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan işlemlerin takası da 4 Temmuz Salı günü yapılacak.

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul pay piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi pazartesi günü gerçekleştirilecek, ayrıca yarın işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 10 gün sonraya, 3 Temmuz tarihine kalacak. Yatırımcı gelecek hafta pazartesi veya arife günü geçekleştirdiği işlemlerin nakit gerçekleşmesi için de  4 Temmuz Salı gününü bekleyecek.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün satış ağırlıklı bir seyir izlemesinden sonra yeni günde saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık olarak yüzde 0,2 altında 5.175 seviyesinde bulunuyor.

Arife günü borsada işlemler 12.40'a kadar yapılacak

Yine verilen detaylara göre, Arife günü 3,5 günlük tatil öncesinde Pay Piyasaları saat 09.40'ta açılış seansı ile güne başlayacak ve sürekli müzayede işlemleri 10.00 ile 12.30 saatleri arasında yapılacak.

Ayrıca kapanış seansı, emir toplama ve kapanış fiyatından işlemler de saat 12.30 ile 12.40 arasında gerçekleştirilecek.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ise arife günü işlemler saat 09.30'da başlayacak ve seans, pay sözleşmeleri, endeks ve diğer sözleşmelerde saat 12.40'ta sona erecek.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda salı günü aynı gün valörlü Repo Karşılığı Menkul Kıymet Bildirimi işlemleri saat 11.50'ye kadar, diğer aynı gün ve ileri valörlü işlemlerin hepsi saat saat 11.30’a kadar yapılabilecek.

Mayıs 2023'te 223 bin 541 aracın trafiğe kaydı yapıldı! Trafikteki toplam araç sayısı 220 bin 187 arttı! 

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!