Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Borsa ve altın için şok karar!

Türkiye genelinde 10 ilde çok büyük can kaybı ve yıkıma yol açan deprem nedeniyle alınan kararlara bir yenisinin daha eklendiği bildiriliyor. Bu haber, borsa ve altın yatırımcısını çok yakından ilgilendiriyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük deprem felaketi nedeniyle alınan kararlara bir yenisi daha eklendi

Kahramanmaraş merkezli yüzyılın deprem afetinin ekonomiye etkilerinin ne olacağı şu an tam olarak kestirilemezken, felaketin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen büyük deprem felaketi nedeniyle alınan kararlara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli yüzyılın deprem felaketi sonrası ekonomide ark arda alınan kararlara bir yenisinin daha eklendiği ve son karara göre altın ithalatının geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; 6 Şubat Pazartesi sabahı 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı.

CAN KAYBI 31 BİNİ AŞTI!

AFAD'ın son verilerine göre deprem felaketinde 31 bin 643 kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

EKONOMİYİ NASIL ETKİLEYECEK?

Gelen bilgilere göre, deprem felaketinden etkilenen 10 ilde toplam 13.42 milyon kişi yaşamakta. Uzmanlar, reprem nedeniyle çöken hastanelerin, sarsıntı sonrası zarar gören yolların ve iletim hatlarının yeniden inşaası, barınma kaynaklı kısa orta ve uzun vadeli ihtiyaçlar için milyarlarca dolar harcama gerekeceğini belirtiyor.

EKONOMİ YÖNETİMİ PEŞ PEŞE YENİ KARARLAR ALIYOR

Diğer yandan ekonomi yönetimi ise, deprem sonrasında oluşan durumu değerlendirme toplantısında yeni kararlar aldı.

NTV’de yer alan habere göre; cari açıkta artışın önlenmesi için altın ithalatında geçici durdurma kararı alındı.

VARLIK FONU MANİPULATİF HAREKETLER İÇİN DEVREYE GİRECEK

Diğer taraftan borsada yaşanabilecek manipulatif hareketlerin önlenmesi için Varlık Fonu devreye girecek.

Fon bünyesindeki fiyat istikrarı fonuna kamu bankaları ve şirketler de sermaye koyacak ve bu kaynakla manipulatif hareketler olduğunda borsada hisse alımı gerçekleştirilecek.