Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Borsada Beşiktaş ve Trabzonspor'un hisseleri pozitif ayrıştı!

Borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, Mayıs'ta borsada kaybettirirken, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri pozitif ayrıştı.Piyasalardaki dalgalanmalar özellikle spor endeksini de yoğun bir biçimde etkiledi

Aktarılan son dakika detaylarına göre, borsada işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,8 değer kaybetti.

Piyasalardaki dalgalanmalar özellikle spor endeksini de yoğun bir biçimde etkiledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yıl başında tarihi zirveyi gören Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, seçim belirsizliği ve Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkisiyle yılın ilk gününden bu yana yüzde 10'a yakın değer kaybetti.

Borsada yaşanan çalkantılar, spor hisselerini de etkiledi. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, spor şirketlerinin mali açıdan da sıkıntılar yaşadığına değindi.

Aktarılan detaylara göre, buna karşın Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri ise pozitif ayrıştı. Mayıs'ta yatırımcısına Beşiktaş yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 kazandırdı. Beşiktaş, şampiyon olamamasına karşın Şenol Güneş’in teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte ligde atağa kalktı.

Beşiktaş'ın hisse fiyatı 14,89 TL ile mayıs ayında tavan yaptı.

Ayrıca borsada tam 5 ay üst üste değer kaybeden Trabzonspor hisseleri, bu dönemde tepki alımlarıyla yükseldi.

Şampiyon Galatasaray borsada yatırımcısını üzdü

Verilen detaylara göre, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü'nü 4-1 yenen ve 2022-2023 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyon olan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, sahada taraftarını sevindirmesine rağmen borsada yatırımcısını üzdü.

Galatasaray'ın hisseleri Mayıs'ta yüzde 10,8 azaldı. Fenerbahçe'nin hisseleri ise yüzde 7,3 değer kaybetti.

Beşiktaş'ın hisse fiyatı iki katının üzerine çıktı

Verilen detaylara göre, geçen seneyi 5,94 TL ile tamamlayan Beşiktaş'ın hisse fiyatı, Mayıs ayında 13,02 TL'ye kadar çıkarak iki katının üzerine çıktı.

Yine paylaşılan detaylara göre, ,spor şirketlerinin sene başından bu yana sergilemiş oldukları hisse performansına bakıldığında, Beşiktaş'ın hisseleri de yüzde 119,2 arttı.

Ayrıca söz konusu dönemde Galatasaray'ın hisseleri yüzde 1,5 değer kazanırken, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 26,5, Fenerbahçe'nin hisseleri ise yüzde 34,4 azalış kaydetti.

Beşiktaş'ın piyasa değeri tarihi zirveyi gördü

Mayıs'ta hisse fiyatı tavan yapan Beşiktaş'ın piyasa değeri 3 milyar 326 milyon 400 bin TL ile tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü.

Ayrıca halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Fenerbahçe sahip olurken, Fenerbahçe geçen ayı 4 milyar 737 milyon 182 bin 800 TL piyasa değeriyle tamamladı.

Yine verilen detaylara göre, Fenerbahçe'yi, 4 milyar 336 milyon 200 bin TL piyasa değeriyle Galatasaray, 3 milyar 124 milyon 800 bin TL piyasa değeriyle Beşiktaş, 1 milyar 760 milyon TL ile Trabzonspor izledi.

7 bankada resmen peş peşe deprem! Ziraat, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, ve 3 banka daha tek tek açıkladı! Hemen bakın

SPK, 4 şirketin halka arzını onayladı!

Milyonlarca çiftçiye resmen son dakika Haziran 2023 müjdesi geldi! Herkes hemen hesabını kontrol etsin!