Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! İşte o şirket hakkında bilinmesi gerekenler!

Son dönemlerde yıldızı iyice parlayan borsaya bir şirket daha geliyor. SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arzda talep toplama sürecine başladı. Peki bu şirketin yöneticisi neler açıkladı? Türk savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arzda talep toplama sürecine başladı

Son dönemlerde yıldızı iyice parlayan borsaya bir şirket daha geliyor. Türk savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arzda talep toplama sürecine başladı.

Borsa İstanbul’da son dönemlerde yaşanan halka arzlara bir yenisi daha eklendi. Savunma sanayinde faaliyet gösteren STD Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, talep toplamaya başladı.

Peki bu yeni şirketin gong töreni ne zaman yapılacak, talep toplama süreci ne kadar sürecek ve STD’nin açıklamaları...

Halka arz sürecine bugün başlayan STD Uzay SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ömer Korkut hem şirket hem de halka arz süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Halka arzın zorlu bir süreç olduğunun altını çizen Korkut, Borsa İstanbul ve SPK denetimlerinin ardından 22 aralık itibarıyla söz konusu arzın onaylandığını bildirdi.

Bugün ve yarın talep toplama sürecinin gerçekleşeceğini duyuran Korkut, 2023'ün ilk haftasında ise Gong Töreni’ni gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

NEDEN BORSAYA KOTE OLDU?

SDT’nin 17 sene önce kurulmuş bir şirket olduğunu hatırlatan Korkut, kuruluştan bu yana geçen süre içerisinde ürünlerin çıktığını, olgunlaştığını ve pazarda yer bulduğunu söyledi.

Bu nedenle kendilerini ihracat hedefleri koyduklarını dile getiren Korkut, “Artık biz kendimize ihracat hedefleri koyduk. Bu ürünlerin yurt dışında da pozisyonlanabilmesi için yurt dışında bir tanınırlık ihtiyacı var” diye konuştu.

Özellikle yurt dışındaki pazarlarda tanınırlık, güvenilirlik açısından borsada olmanın büyük avantaj olduğunun altını çizen Korkut, “Borsada işlem gören şirketin, devlet tarafından kontrol edilen, standartları olan, şeffaf, hesap verebilir, yatırımcılarına karşı sorumluluğu olan ve bu sorumlulukları kontrol edilen bir şirket olduğu için özellikle yurt dışı müşterilerde de bakış açısının değişeceğini iddia etti.

“KARIN EN AZ YÜZDE 35’İ TEMETTÜ OLARAK DAĞITILACAK”

Halka arz yoluyla gelecek fonun yüzde 70'ini yeni yerleşke inşası, yüzde 20’sini AR-GE faaliyetleri, yüzde 10'unu ise iş geliştirme ve işletme faaliyetleri için kullanacaklarını söyleyen Korkut, ilk 5 yıl karın asgari yüzde 35'ini temettü olarak dağıtacaklarını bildirdi.

Şirketin ayrıca 18 ay boyunca bedelli veya bedelsiz sermaye artırımında bulunmayacağını da vurgulayan Korkut. büyük ortağın da 15 ay boyunca herhangi bir pay satışı yapmayacağını duyurdu.

Verdikleri taahhütler ve hedefleri tutturma konusunda kendilerine güvendiklerinin altını çizen Korkut, şirketin bu yıl da 2021'e göre Türk lirası bazında büyüdüğünü bildirdi.

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?