Altın & Dolar

Yatırımcılar dikkat! Hatice Kolçak duyurdu: Altın fiyatlarında asıl yükseliş Eylül ayında! 

Merkez Bankası faiz kararının ardından rekor tazeleyen gram altın yatırımcılarını sevindiriyor. Dijitalde 1600 lira seviyesini aşan gram altın için Kolçak, asıl yükselişin eylül ayında olacağını belirtti.Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki artışla paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 3,1 artışla 1609 liradan kapattı

Altının gram fiyatı, rekor kırmaya devam ediyor. Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki artışla paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 3,1 artışla 1609 liradan kapattı.

Bugün ise gram altının alış fiyatı dijitalde 1600 liranın altına geriledi.

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altının fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki, altın fiyatları yükselecek mi? İşte detaylar...

Yeni Akit'te yer alan detaylara göre, Hatice Kolçak'ın kişisel Youtube kanalında altın fiyatlarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altının şu an 1600 TL seviyesinde olmadığını kaydetti. "Hedefe çok yaklaştık" diyen Hatice Kolçak, "Geçen sene Kasım ayında bu rakamları söylemiştim" dedi.

1800-2000 TL rakamlarına hızlı gelindiğine dikkat çeken Kolçak, "Gram altında dolarla birlikte artış devam edecek. Ama ons tarafı bizim için önem arz ediyor. Ons tarafında geri çekilmeler olsa da yatayda bir seyir bekleniyor" diye kaydetti.

Haziran-Temmuz gibi daha yatay bir seyir beklediğini yaz sonrası ise yükseliş olabileceğine vurgu yapan Kolçak, "Asıl yükseliş Eylül ve Ekim'den sonra görülecek. TL'de kalanlar düşüşü bekleyecek" diye belirtti. 

Kolçak, "Düşüş olunca, geri çekilmeler olunca altın, döviz ve borsa düşünülebilir. Altında rekor üstüne rekor geliyor. Gram altında fiziki de neredeyse 1800 Türk Lirasına geldik. Fiziki altın 1750 TL'den satılıyor. Dijitalde ise 1600 TL'yi geçtik. Farklı rakamlar var" diye ifade etti. Kolçak'a göre, tabelada yazan ile fiziki altın arasında 150-200 Türk Lirası fark var.

Saat 16:50 itibarıyla gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları şu şekilde:

GRAM ALTIN BUGÜN KAÇ TL 28 HAZİRAN 2023?

Alış fiyatı: 1.581,61 lira     
Satış fiyatı: 1.627,40 lira

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR 28 HAZİRAN 2023

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.561 lira
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.656 lira
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.536 lira
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.614 lira

YARIM ALTIN FİYATLARI 28 HAZİRAN

Yeni yarım alış fiyatı: 5.102 lira
Yeni yarım satış fiyatı: 5.310 lira
Eski yarım alış fiyatı: 5.074 lira
Eski yarım satış fiyatı: 5.211 lira

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

Peugeot Expert serisinde ayın son fırsatı! Ticari araç alacaklar bu fiyatlara göz atın!

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!