Ekonomi

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. dunya

Dünyanın 152 ülkesinde 688 kentte 328 bin çalışan ile faaliyetine devam eden PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye’de 1981’den bugüne kadar faaliyet gösteriyor.

dunya.com'un haberine göre, 2 bin 600 personeli olan firma Eskişehir’de yeni bir ofis açtı. İlk etapta 150 çalışan ile yola koyulan PwC Türkiye Eskişehir ofisinde bu sayının kısa süre içinde 300 orta ve uzun vadede 500 olması amaçlanıyor. PwC Türkiye, İstanbul’dan sonraki 2’nci büyük lokasyonu durumundaki Eskişehir ofisinden Avrupa’ya hizmet ihracı da gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Açılışta konuşma yapan PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, Türkiye’nin çok büyük bir yatırım potansiyelinin bulunduğunu ve Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin son zamanlarda arttığını ifade etti. Bir asırdır Türkiye’de olan büyük yabancı markalar olduğunu aktaran Cenk Ulu, “Bu markalar Türkiye’den bir günde vazgeçmez. Türkiye’yi tanıyan firmalar mevcut yatırımlarını sürdürür. Türkiye’ye yatırım ilgisi bir süredir var. Çin’e alternatif arayan firmalar için Türkiye önemli bir aktör olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin bir yandan sanayi üretim kapasitesi bir yandan lojistik altyapısı ve bir yandan da bulunduğu konumu itibarıyla alternatif olma konumu fazlasıyla güçlü” dedi.

Peki, Cenk Ulu konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte ayrıntılar...

“YATIRIMCI UZUN VADELİ PLAN GÖRMEK İSTİYOR”

Yeni büyük yatırımların gelmesinin uzun sürebileceğinin altını çizen Ulu, “Ortodoks politikalara dönüş yapmaya ilişkin Bakanlar Kurulu’nu görmek yatırımcılar için olumlu bir etki yaptı. Fakat daha fazlasını görmek istiyor. Yatırımcılar Orta Vadeli Programda ekonomik, hukuk ve vergi düzenlemelerini görmeyi talep edecektir.

Yatırımcı çekmek amacıyla batı bloğundaki yatırımcılara güven vermek lazım. Yatırımcılar öngörülebilirliği çok önemsiyor. Bir mevzuat değişikliğini 6 ay öncesinden görmeyi talep ediyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin çok güzel bir teşvik programı olduğuna vurgu yapan PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, “Türkiye’ye olan ilgi eskisine nazaran daha fazla. Özellikle seçimden önce ilginin fazlalaştığını gözlemliyoruz.

Bir dönem hiç ilgi olmamıştı. Türkiye’de kimya, gıda veya ihracat yapan firmalara yurt dışından sürekli ilgi oluyor. Türkiye’nin üretim kapasitesi çok iyi. Bunlara ilgi devamlı var. Fakat şunu da söylemek lazım: Türkiye’ye hiç gelmemiş bir markanın yeni yatırım yapması gibi bir durumu uzun bir zamandır görünmüyor” değerlendirmelerinde bulundu.

O kurum tam 138 personel alacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

BİM’de Philips powerbank 259 TL’ye, Paşabahçe kâse 23,50 TL’ye, tasarruflu musluk başlığı 39 TL’ye düştü!

ŞOK’ta seyahat ve makyaj valizi 239 TL’ye, sıcak hava fritözü 1.999 TL’ye, askılı ayakkabılık 1.099 TL’ye düştü!