Ekonomi

Yatırımcısını son gün de sevindirdi! Borsada yılın son işlem gününde tarihi rekor!

Özellikle elindeki parasını enflasyondan korumak amacındaki yatırımcının 2022 boyunca tek adres olarak gördüğü borsada, senenin son işlem günü yine tarihi bir rekorla tamamlandı. Özellikle elindeki parasını enflasyondan korumak amacındaki yatırımcının 2022 boyunca tek adres olarak gördüğü borsada senenin son işlem günü tamamlandı

Türkiye’de tıpkı sosyal yaşantıda olduğu gibi finans piyasalarında da, acısıyla, tatlısıyla bir yılın daha geride kaldı.

Özellikle elindeki parasını enflasyondan korumak amacındaki yatırımcının 2022 boyunca tek adres olarak gördüğü borsada senenin son işlem günü tamamlandı.

Yıl içerisinde özellikle de son aylarda her gün yeni rekorlara alışan yatırımcının yüzünü güldüren borsa, yılın son işlem gününde de şaşırtmadı.

2023 senesine girmek için artık saatler sayılırken borsa, son işlem gününde de yatırımcısının yine yüzünü güldürürken, yine tarihi bir rekora imza attı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,59 artışla 5.509,16 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 5.562,98 puana taşıdı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,24 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 115,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiş oldu.

 

 

 

BANKACILIK HİSSELERİ SON GÜNDE DE DEĞER KAYBETTİ!

Borsa İstanbul’da yılın son işlem gören sektörel hisse senetleri içinde bankacılık endeksi yüzde 0,99 değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 0,82 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran hisseler ise, son günlerde dalgalı bir seyir izleyen madencilik oldu. Madencilik sektörü hisseleri, yatırımcısına yüzde 2,27 kazandırırken, en fazla kaybettiren sektörel hisse ise yüzde 1,85 ile inşaat oldu.

BIST 100 endeksi aralık ayında yüzde 10,7 artışla, 2022 senesini de yüzde 196,6 kazançla tamamlamış oldu.

Borsayla ilgili yorum yapan analistler, ABD'de iş gücü piyasalarının yavaş yavaş da olsa ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hedefleri doğrultusunda güç kaybetmeye başladığına ilişkin beklentilere karşın küresel piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini ancak BIST 100 endeksinin ise pozitif ayrıştığını vurguladı.

Analistler yeni yılın ilk haftası olan gelecek haftada yurt içinde başta enflasyon olmak üzere, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam, ADP özel sektör istihdamı, Almanya'da enflasyon, Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini hatırlattı. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.550 puanın direnç, 5.340 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu vurguladı.

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?