Ekonomi

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası

Dünya ve Türkiye piyasalarında altının fiyatı düştü. Yakın zamana kadar bin TL’ye ulaşan altının gram fiyatı bugün itibari ile 905 TL’ye kadar geriledi. Altın uzmanları yatırım yapmak isteyenlere çeyrek ve gram altın uyarısı yaptı: Şimdi tam zamanı..Eğer elinizde 100 bin liranız var ve yatırım yapmak istiyorsanız parayı 20 bin liralık 5 dilime bölerek altın almaya başlayabilirsiniz

Altın fiyatlarındaki düşüşü değerlendiren piyasa uzmanları Türkiye'nin dövize ihtiyacı olan bir ülke olduğuna işaret ederek yatırım için doğru zaman olduğuna dikkat çekti. Eğer elinizde 100 bin liranız var ve yatırım yapmak istiyorsanız parayı 20 bin liralık 5 dilime bölerek altın almaya başlayabilirsiniz. 

FED'İN HAMLESİ DOLARI ARTIRIP ALTINI DÜŞÜRDÜ

Altın fiyatlarının düşmesi beklenen bir gelişmeydi. Fiyatların geri çekilmesini 2-3 ay etkileyen olay ise Ukrayna-Rusya Savaşı oldu. Altının ONS fiyatının bin 900 dolar üstüne çıkmasını gerektirecek çok önemli bir sebep kalmadı. Şu anda altının ONS’u bin 880 dolar seviyelerinde.

Altının fiyatının düşmesinde FED’in aldığı kararlar etkili oldu. FED, pandemi döneminde hem bütçe genişlemesi hem de faiz indirimi uygulamıştı. ABD doları dünyada çok bulununca altın fiyatları o dönemde artış göstermişti. Pandemi dünya gündeminden ayrılıyor. FED’de bütçe daraltmasına gideceğini ve faiz arttıracağını belirtti. Piyasadan dolarlar toplanınca da ABD dolarının değeri arttı, altında fiyat düşüşü yaşandı

Altın uzmanı Akın Alp, altın piyasasında şu anda yaşanan ve önümüzdeki günlerde olması muhtemel gelişmeleri değerlendirdi. Alp, elinde altın olan yatırımcının düşen fiyatlar karşısında paniğe kapılmasını gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi. Alp, fiyatlardaki düşüşün altın almak için yatırımcıya fırsat sunduğunu ifade etti.

"PARAYI BİR ANDA YATIRMAYIN, BÖLÜN"

Alp altın almak isteyen yatırımcılara, "Altının gramının bin TL’ye görmesi, savaş esnasında kısa süreli yükselişlerdi. Bugünkü fiyatlar korkulacak fiyatlar değil. Bu fiyatlar altın almak için uygundur. Elinizde 100 bin TL’niz varsa 20 bin liralık dilimler halinde bekleyerek belli aralıklarda altına yatırım yapabilirsiniz. altının ons fiyatı, enflasyona bağlı olarak daha fazla düşmez. O yüzden şu anda altın almak mantıklı. Bu günleri fırsat görüp, peyderpey yatırım yapılabilir. Elinizdeki parayı bir anda yatırmayın, düşüşleri de bir fırsat olarak görün” tavisyesinde bulundu.

Altın piysasında 22 ayar bilezik 880, çeyrek altın bin 512, yarım altın 3 bin 024, tam altın 6 bin 198 ve gram altında 905 TL’den işlem görüyor.

Altın ve doları patlatacak enflasyon açıklaması! Türk lirasının değeri iyice düşecek

Altın fiyatında büyük çöküşün tarihi açıklandı! Dolar fırlayıp gidecek

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...