Genel

Yatlar, 4 bin metrekare daha genişletilen fuara çekilecek!

NTSR Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boatshow, 30uncu yılında, 19-24 Ekim tarihleri arasında Marintürk İstanbul City Port-Pendikte açılacak. NTSR Fuarcılık Başkanı, Fuarın kara alanını da 4 bin metrekare daha gen

Organizasyonda 290 firma, 650 ulusal ve uluslararası marka vitrine çıkacak. Boat Show, 4 metreden 58 metreye uzanan 2011 ve 2012 model 386 adet tekne, yat ve mega yatı biraraya getirecek. Fuarda sergilenecek teknelerin değeri 1 milyar 158 milyon TLyi bulurken, fuarı yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Boat Show, 4 metreden 58 metreye uzanan 2011 ve 2012 model 386 adet tekne, yat ve mega yatı bir araya getirecek. Fuarda bu yıl satılacak olan en ucuz teknenin değeri 25 bin TL olacak.

Hızlı alışveriş alanı

Bu yılki fuarda yapılan yenilikler hakkında bilgi veren NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu, şunları söyledi: Bu yıl fuarın kara alanını da 4 bin metrekare daha genişlettik. Böylece yat ekipman ve aksesuar alanındaki ürünlerini sergilemek isteyenlere daha geniş yer ayırmış olduk. Henüz üretimi tamamlanmamış ithal ve yerli üretim teknelerinin de hiç suya indirilmeden karada ayrılan sergileme alanı olacak. Başka yenilik de boyu 6 ile 8 metre arasında değişen modeller için 1500 metrekarelik bir alan ayrılmış olması. Bu alan, özellikle bu boylarda tekne arayışı olanlar için hızlı alışveriş imkanı sağlayacak.

Ünlüler Türkiyede yaptırıyor

Tekne ve yat sahibi olmanın artık bir statü sembolü değil, bir hobi ve yaşam biçimi olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Tığlıoğlu, sektöre ilişkin şu bilgileri verdi: Birçok ünlü yat siparişini Türkiyedeki firmalara yaptırıyor. Rus işadamı Roman Abramoviç ile Emlak kralı Donald Trump da yatlarını Türkiye`de ürettirdi. Ticari gemi işleten armatörlerin yat üretimine girmesinin yanı sıra Avrupalı yat üreticilerinin de yeni ürünlerini Türkiye`de üretmek için yatırım yapması dikkat çekiyor. İtalyan Perini, Solare, Alman Formant, Peer Gynt, İsviçreli Nedship Group ve İngiliz Oyster Marine firması yat üretimi için Türkiye`ye gelenlerden sadece bazıları. Tüm dünyaya üretim yapan Türk yatçılık şirketleri de bulunuyor. Büyük holdingler de yat üretim işine girdi. Koçtan Profiloya, Kıraça Şirketler Grubundan Sankoya kadar birçok büyük grup bu alana yatırım yaptı.

HÜRRİYET