22 / 05 / 2024

YAÜ'ye kampüs alanı olarak 939 dönümlük arazi devredildi!

YAÜ'ye kampüs alanı olarak 939 dönümlük arazi devredildi!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne  (TİGEM) ait Yalova 'daki arazilerin 939 bin metrekarelik bölümü, Yalova  Üniversitesine (YAÜ) kampüs alanı olarak kullanılmak üzere devredildi  



Yalova Valisi Yusuf Erbay, Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, TİGEM 'e ait arazilerin Yüksek Planlama Kurulunun 6 Aralık  tarihli kararıyla üniversiteye kampüs alanı olarak tahsis edildiğini belirterek,  6 parçadan oluşan ve toplam 939 dönümü kapsayan arazilerin, 40 dönümlük kısmına  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce öğrenci yurdu  yapılacağını söyledi.

Yalova 'nın geleceği için çok önemli bir imza atılacağını dile getiren Erbay, 'Yalova 'daki herkesin isteği budur. Yalova 'nın ve Türkiye 'nin geleceği  açısından üniversitenin önemini biliyoruz. Buranın üniversite için en uygun alan  olduğunu tespit etmiştik. Uzun çalışmalardan sonra bugün sona ulaşmış  görünüyoruz' diye konuştu.

YAÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise uzun bir maraton sonunda hedeflerine ulaştıklarına değinerek, 'Yeni üniversiteler yer problemlerini  çözmüşler insan problemini çözememişti. Biz de tam tersi. şžu anda öğretim üyesi  konusunda çok ilerideyiz. İşlemler tamamlandığı anda projeler uygulamaya geçecek  ve üniversitemiz faaliyete geçecek' dedi.

Belediye Başkanı Yakup Koçal da Yalova 'nın 15 yıldır beklediği özlemin sona erdiğini belirterek, 'Akademik kadrosu ve öğrenci kapasitesiyle şehir  hayatıyla bütünleşmiş bir üniversitemiz olacak. Bundan sonraki aşamaların, kısa sürede tamamlanıp Yalova 'nın umduğu menfaati elde etmesini diliyorum' görüşünü  dile getirdi.

Törende, Vali Erbay, Belediye Başkanı Koçal ve Rektör Eruslu, protokole imza attı.

AA


Geri Dön