Ulaşım

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ilişkin 6 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ulaşıma etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 6 soru sordu..


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ulaşıma etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yarkadaş önergesinde "İstanbul trafiğine çözüm olacağı gerekçesiyle inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının tamamlanmaması, Anadolu Yakası geçisi Alemdağ Mevkii'ndeki gişelerde ödemelerin nakit yapılması nedeniyle uzun kuyrukların oluşması ve sürücülerün 4-5 saate varan zaman kayıplarına neden olmaktadır.


Avrupa yakasında ise sürücüler Edirne yönünden Anadolu yönüne doğru gelirlen Yavuz Sultan Selim köprüsüne ulaşabilmek için Kınalı otoban gişesinden geçerek TEM otoyolu üzerinden Mahmutbey'e gelmek zorunda kalmaktadır. 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolunun tamamlanmaması nedeniyle bu güzergahı kullanan ağır tonajlı araçlar, Mahmutbey gişeleri civarında zaten yoğun olan trafiği daha da artırmaktadır. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim köprüsü açılmadan önce belirli saatlerde geçişlerine izin verilen ağır tonajlı araçlar, artık günün her saatinde Mahmutbey gişelerinden geçiş yapabilmektedirler." dedi.


Yarkadaş'ın soruları


1- 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolu ne zaman tamamlanacaktır?

2- Alemdağ Mevkii'ndeki gişelerde ödemeleri neden nakit olarak ödenmektedir?

3- Trafiğe çözüm amaçlı yapılan köprünün bağlantı yollarının tamamlanmaması nedeniyle trafiği daha da arttırdığı doğru mudur?

4- Geçiş ücretleri oldukça yüksek olan bu yol sürücülere zaman ve ekonomik anlamda yeni külfetler getirecekse neden açılmıştır? Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

5- Köprü ve bağlantı yollarının inşaat maliyeti ne kadardır?

6- Şehirlerarası yolcu otobüs firmalarının artan maliyet nedeniyle yaşadıkları sıkıntının çözümü noktasında bir çalışmanız var mıdır?