Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı. Bloomberg'e konuya ilişkin bilgi paylaşan kaynaklar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını tutan IC Yatırım Holding’in bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmelerini askıya aldığını duyurdu. China Merchants Group iştiraki China Merchants Expressway Network - Technology Holdings beş farklı yatırımcıyla beraber köprünün yüzde 51’ini yaklaşık 689 milyon dolara satın almak amacıyla 2019 yılından bu yana görüşmeleri sürdürüyordu.
Görüşmelerde düğümün çözüme kavuşturulması köprünün finansmanı için 2013 yılında kullanılan kredinin 1,6 milyar dolarlık bölümünün refinansmanında anlaşılmasıyla belirlenecek.
Industrial - Commercial Bank of China, Bank of China ve China Merchants Bank’ın da aralarında yer aldığı bankalar tarafından desteklenmesi planlanan refinansmanın nihai koşullarında anlaşmazlıklar mevcut.
IC Yatırım, Çinli yatırımcılar tarafından yapılan ve refinansmanın bitirilmesine kadar satın alma tutarının emanet bir hesaba aktarılmasına ilişkin teklifi kabul etmedi. Kaynaklara göre görüşmelerin sürüp sürmeyeceği henzü netleşmedi. IC Yatırım, China Merchants Group ve iştiraki China Merchants Expressway Network - Technology Holdings konuyla ilgili açıklamalarda bulunmadı.
Salgın da görüşmeleri geciktirdi
1,4 kilometre uzunluğa sahip Yavuz Sultan Selim köprüsü ve bağlantı yolları 2016 yılından beri faal halde. Köprüyü yapan İtalyan Astaldi yaşadığı finansal darboğaz nedeniyle hisselerini IC Yatırım’a satmıştı.
IC Yatırım Holding ve Çinli yatırım grubu tarafından Yavuz Sultan Selim Köprüsü için bankalarla sürdürdüğü görüşmeler Kovid-19 pandemisi nedeniyle de gecikti.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!