Sektörel

Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor. Yayla hisseleri ne zaman satışa çıkıyor?

Türkiye ve dünyada sektörün liderlerinden Yayla Agro Gıda, halka arz ediliyor. Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım’ın ortak konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek satışlar için tarih belli oldu. Şirketten yapılan açıklamada, "Halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nunGaranti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek talep toplama için tarih 11-12-13 Mayıs 2022 olarak açıklandı

22 Nisan tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tarafından onaylanan halka arz için tarihler de belli oldu.

Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek talep toplama için tarih 11-12-13 Mayıs 2022 olarak açıklandı.


 

Sermayesinin 430.000.000 TL’den 472.600.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 42.600.000 TL çıkarılmış sermaye ve Şirket’in ortağı Hasan Gümüş’ün sahibi olduğu 28.400.000 lira olmak üzere toplam 71.000.000 lira nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12,50 TL olarak belirlendi.

Şirketten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“SPK”) ya da Borsa İstanbul A.Ş’nin herhangi bir takdir yetkisi veya onayı bulunmamaktadır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, SPK tarafından onaylanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun (www.kap.org.tr), Yayla Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (www.yaylabakliyat.com.tr), Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.  (www.garantibbvayatirim.com.tr) ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ni internet sitelerinde yayımlanan, Şirket ve halka arz edilecek paylara ilgili bilgileri içeren Satış Duyurusu’nun incelenmesi suretiyle vermeleri gerekmektedir."