28 / 04 / 2024

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kısa süre önce sahiplerine teslim edildi. Ev sahiplerinin yeni evlerinde hayatı başladı.



Üç boyutlu yazıcı teknolojisi her geçen gün vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; bu şekilde üretilen evlerin haberleri dünyanın farklı yerlerinden geliyordu.

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!

Hatta ülkemizde de benzeri yapılmıştı. Ama Avrupa'da ilk kez üç boyutlu yazıcı tarafından üretilen bir evde yaşam başladı. Hollandalı emekli çift Elize Lutz ve Harrie Dekkers, dijital anahtarlarını aldı, telefonlarındaki uygulamaya basarak evlerinin kapısını açtı. Aşınmış kaya şeklindeki evin yazıcıdan çıkma süresi 120 saat. Yaklaşık 100 metrekarelik ev iki odadan oluşuyor. Ayda 960 dolar kira ödeyen çift "Sığınakta yaşıyormuşuz gibi güven hissi veriyor" diyorlar. Evi üreten Fransız şirket Project Milestone'un bu ilk biten evi ama daha beş projeleri daha yolda. Aslında evin 2019 yılında teslim edilmesi bekleniyordu ama çıkan aksiliklerle gecikme yaşandı. ABD'de de benzeri projeler yapım aşamasında. Bakalım önümüzdeki zamanlarda bu evlere ilgi artacak mı?

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!


Geri Dön