Köşe yazıları

Yazlığı olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Mahkemelik olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde bitişik yazlıklarda bahçe ayrımını kaleme aldı. Peki bitişik yazlıklarda bahçe ayrımı nasıl olmalı? Bitişik yazlıklarda bahçe nasıl ayrılır? İşte ayrıntılar... Tamer Heper'e bir okuyucusu, yazlık komşusuyla bahçelerinin bitişik olduğunu, kendisinin ön bahçesinin onun arka bahçesi olduğunu belirterek, bu bahçeleri ayıran bir duvar olduğunu, duvarın üstündede tel çit olduğunu aktardı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde bitişik yazlıklarda bahçe ayrımını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, yazlık komşusuyla bahçelerinin bitişik olduğunu, kendisinin ön bahçesinin onun arka bahçesi olduğunu belirterek, bu bahçeleri ayıran bir duvar olduğunu, duvarın üstündede tel çit olduğunu aktardı. Okuyucu, komşusunun tel çitin üzerini hasır çim örerek kapattığını dile getirerek, kendisinin görüşünün kapandığını, komşusunun bunu bilerek yaptığını belirtti. Okuyucu, bunu nasıl önleyebileceğini sordu. 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Böyle ihtilaflar neden ortaya çıkar çözmüş değilim. Yani komşunun önünü kapatmak sana ne sağlar? Bunun izahı olabilir mi?" ifadelerini kullanarak başladı ve bunun tek örnek olmadığının altını çizdi. 

Peki bitişik yazlıklarda bahçe ayrımı nasıl olmalı? Bitişik yazlıklarda bahçe nasıl ayrılır? İşte ayrıntılar...

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtta, "Önce duvarın durumu; duvarlar herne kadar uzaktan bakıldığında müşterek gibi görünüyorsa da doğrusu, bunun hangi parselin içinde bulunduğunun tespitini yaptırmak" diyerek bunun meseleyi aydınlatabileceğini dile getirdi. Yapılacak tespitte okuyucunun parselinde olduğu belirlennmesi durumunda, müdahalenin önlenmesinin daha basit hale geleceğini belirten Heper, "Kendi duvarıdır, dilediği tadilatı yapar" diye konuştu. 

 

"Mesela oturulan siteyi müteahhit yapmıştır, muhtelif parseller de bir yazlıktır, duvarın hangi parsel içinde olduğunu kullananlar bilemez" ifadelerini kullanan Heper, bunun için bir kadastro memuru tarafından ölçün gerçekleştirilmesinin ve tespitte bulunulmasının yararlı olduğunu vurguladı. 

"İkinci olasılığın ise komşunun parselinde yer alıyor olması" diyen Tamer Heper, budurumda da komşuluk hukuku ilişkisi içinde komşuların birbirine zarar verecek davranıştan kaçınmaları gerektiğini aktardı.

Heper, konuyla ilgili açıklamasında "Komşunun önünü, manzarasını herhangi bir şekilde kapatmak komşuluk ilişkisine aykırı ve dava yoluyla bu engelin kaldırılması talep olunur" değerlendirmesinde bulunarfak mahkeme tespitinde kaldırılmasına karar verilebileceğini ve icrai yolla bu engelin kaldırılacağını belirtti. 

Oturduğunuz apartmanda bu varsa dikkat edin! Mahkemelik olabilir, 1.500 TL masraf ödeyebilirsiniz! 

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evi 200 metrekareden büyük çalışan emekliler dikkat! Resmen açıklandı!