06 / 05 / 2024

Yazlık evlerde havuz krizi!

Yazlık evlerde havuz krizi!

Yazlık bölgelerdeki evlerini açanlar havuzlarını doldurmaya başlamış, yerel halk ise zaten bu sene kuraklık çekildiğini bu kadar erken su tüketiminin artması ile ilerleyen dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşanacağından endişe ediyor.



Türkiye ile birlikte tüm dünya Covid-19 ile büyük bir mücadele veriyor. Türkiye bu kapsamda aldığı birçok önlemle ön plana çıkmasına karşın halkın bazı konulardaki duyarsızlığı sorun olmaya devam ediyor.

11 Mart'ta Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardndan ilerleyen günlerde okulların kapatılması ile uzaktan erişimle eğitimin devam edeceği açıklanmıştı. Bu da büyükşehirlerden yazlık bölgelere doğru seyahatlere neden oldu. Para'da yer alan habere göre özellikle Bodrum, Çeşme, Datça gibi yerlerde sezon açılmış gibi oldu. Yapılan açıklamalara göre doluluk oranları birçok yerde yüzde 40'ları aştı. Belediye başkanları yazlık bölgelerdeki sağlık hizmetlerinin normal koşullarda bile büyük şehirlerle rekabet edemeyeceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan Covid-19'un Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinden sonra bu bölgelerdeki sağlık hizmetlerinin çok daha büyük sıkıntılara sebep olabileceği belirtiliyor. Sorunlar bununla da bitmiyor. Bu bölgelerde yazlık evlerini açanlar havuzlarını doldurmaya başlamış. Yerel halk ise zaten bu sene kuraklık çekildiğini bu kadar erken su tüketiminin artması ile ilerleyen dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşanacağından endişe ediyor. Bu nedenle salgının yazın sayfiye yerlerinde artmasından korkuluyor. "Bu gidişle elimizi yıkamaya su bulamayacağız" diye yerel halk havuzların doldurulmaması konusunda yetkililerin biran önce önlem almasını istiyor.


Geri Dön