Sektörel

YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracına iki kattan fazla talep geldi!

İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme ve havalimanı işletmeciliğinin de aralarında bulunduğu pek çok alanda faaliyet gösteren YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracında talep iki katını aştı. Şirkete 231,8 milyon liralık teklif geldi.


İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme ve havalimanı işletmeciliğinin de aralarında bulunduğu pek çok alanda faaliyet gösteren YDA İnşaat'ın ilk tahvil ihracında talep iki katını aştı. 100 milyon lira tutarında 2 yıl (728 gün) vadeli değişken faizli tahvil ihracı gerçekleştiren şirkete 231,8 milyon liralık teklif geldi. YDA İnşaat'ın sermaye piyasalarındaki ilk ihracı olan işlem gerçekleşti. Gösterge devlet tahvili üzerine yüzde 3,50 - yüzde 4 ek getiri oranından satışa sunulan ihraç, yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu yüzde 3,75 ek getiri oranından fiyatlandı. İhraca tüm fiyat seviyelerinden toplam 231,8 milyon lira talep geldi. Tahvil ihracının YDA İnşaat'ın mevcut kısa vadeli borçlarının daha düşük maliyetle ve daha uzun vadelerde yeniden finansmanına imkân sağlarken, finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesine ve gelecekteki ihraçlar için de geniş bir yatınmcı bazı oluşturulmasına katkıda bulunacağı belirtildi. 


İnşaat sektöründe grubun en eski firması olan AKSA İnşaat ile 39 yılı, 2. kuşak olarak ise babaları rahmetli Yaşar Dede Arslan'ın adına ithafen kurdukları YDA İnşaatın 20. yılını geride bıraktıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı değerlendirmede, ilk sermaye piyasası ihracında sağlanan düşük fonlama maliyeti ve kaliteli talep kompozisyonu şeklindeki başarının, şirketin performansına ve yatırım vizyonuna yatırımcılar tarafından duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti. Şirket yöneticilerinin ihraçtan önce Türkiye'nin 20'yi aşkın önde gelen portföy yönetim şirketi ve fon yöneticisiyle gerçekleştirdikleri roadshovv (yatırımcı turu) toplantılanna yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Arslan, bunun bir başlangıç olduğunu ve bu ilişkinin daha da kuvvetlenerek süreceğine inandığını dile getirdi. Sürdürülebilir gelişim, portföy çeşitlendirmesi ve kurumsal yönetişim kapasitesini güçlendirme stratejileri kapsamında bundan sonraki dönemde de sermaye, piyasalarından farklı enstrümanlar vasıtasıyla etkin şekilde yararlanma arzusunda olduklarını açıklayan Arslan; söz konusu tahvil ihracının Şirkete duyulan güveni pekiştirip; Şirketin sürdürülebilir ve kârlı büyümesine katkıda bulunacağını vurguladı. Gerek ortaya koyduğu katma değer, gerekse de istihdam hacmiyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan önümüzdeki dönemde yatırımlarının artarak devam edeceği mesajını verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan şirketin tahvil ihracatındaki başarısını, yatırımcılar tarafından duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti. 



Zaman Ankara