Ekonomi

Yem fiyatlarında indirim müjdesi kısa sürdü! Yüzde 30 zam yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yemde verilen indirim müjdesi uzun sürmedi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hammade ve kurdaki artışlar neden gösterildi yem fiyatlarına yüzde 12 indirimden sonra yüzde 30'luk zam uygulandı... Fakat kurlardaki ve hammadedeki yükselişler sebebiyle bu müjde uzun sürmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada Tarım Kredi’nin yem fiyatlarında yüzde 12 indirim uygulanacağını belirtmişti. Fakat kurlardaki ve hammadedeki yükselişler sebebiyle bu müjde uzun sürmedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yem fiyatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre yem fiyatları zamlandı. 

Peki zam fiyatları ne kadar zamlandı? Tarım Kredi Kooperatifleri konuyla ilgili ne açıklama yaptı? İşte ayrıntılar...

 

Yem fiyatlarına yapılan büyük zamlarsebebiyle neredeyse hayvancılık durma noktasına geldi. Yem fiyatları yükselirken devletin çiğ süt fiyatlarında yükselişe gitmemesi de süt üretimini olumsuz etkilerlen, dişi hayvan kesimlerine de hız kazandırıldı.

KUR VE HAMMADDEDEKİ ARTIŞ YEM FİYATLARINI DA YUKARI ÇEKTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Şubat tarihinde Kabine toplantısının ardından gerçekleştirdiği açıklamada Tarım Kredi’nin yem fiyatlarını yüzde 12 düşüreceğini duyurmuştu. Müjde olarak verilen bu haberin uzun önürlü olmaması dikkatleri çekti.

Özel yem fabrikaları dövizde yaşanan ve hammadde fiyatlarında görülen yükselişi sebep göstererek yem fiyatlarına sürekli yeni zamma giderken, Tarım Kredi Kooperatifleri de bu akıma dahil oldu. 

202 TL'YE DÜŞEN SÜT YEMİ 265TL'YE YÜKSELDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 12 indirimden sonra Tarım Kredi’de 202 TL'ye düşen 21 protein süt yemi arka arkaya uygulanan zamların ardından 265 TL'ye yükseldi. 

ÇİFTÇİNİN TALEPLERİ ZAMANINDA KARŞILANMADIĞI İÇİN ZAMLI FİYATTAN SATILIYOR

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre; öte taraftan yetiştiricilerin ilettiği şikayetlere göre, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yetiştiricinin yem talebini yoğunluk sebebiyle zamanında karşılayamadığı belirtilirken, faturanın da yetiştiriciye kesilmesine tepkiler yükseldi. Yetiştirici siparişini verdiği gün yemini teslim alamazken, teslim edildiği günde de zamlı fiyattan satışının yapılması mağduriyete neden oluyor.

Son dakika! Doğal gaz yardımı tarihi açıklandı!

TOGG -40 derece testini geçti! Milyonlara sevindiren haber!

Araç sahiplerine müjde! Motorin ve benzine 4 TL İndirim geliyor...

Sigara fiyatlarına zam geldi! En ucuzu 23,50 TL! İşte güncel sigara fiyatları...

Bakan Kirişçi duyurdu! Paralar hesaplara yatırıldı...