Genel

YEM, Green Drinks Buluşmalarını gerçekleştirecek!

Yapı-Endüstri Merkezi’nin 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularındaki çalışmalarına Green Drinks Buluşmaları’nı da e

Yapı-Endüstri Merkezi’nin 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularındaki çalışmalarına Green Drinks Buluşmaları’nı da ekledi. Ulaşım, tasarım, finans, teknoloji, gelecek ve enerji konularında rutin toplantılar gerçekleştiren Yapı-Endüstri Merkezi 30 Kasım’da da ‘Yeşil Tasarım’a ev sahipliği yapacak.
Yapı Endütri Merkezi tarafından organize edilen toplantılar 2011 yılı Nisan ayına kadar, her ayın son Salı akşamı ele alınacak. Dünyanın tükenen kaynakları karşısında “ulaşım, tasarım, finans, network, gelecek ve enerji” alanlarında üretilen çözümlerin tartışılacağı toplantıda her defasında ayrı bir tema ile düzenlenecek. Bu toplantılar, sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlardaki duyarlı toplulukları buluşturarak başarı hikâyelerinin ve yeşil iş modellerinin tartışıldığı bir platform olmayı hedefliyor.
Ekodünya yaklaşırken buluşmalarının ilki geçtiğimiz ay “yeşil ulaşım” başlığında gerçekleşmiş ve ilgi görmüştü. İkinci buluşma ise 30 Kasım 2010 tarihinde “Yeşil Tasarım” başlığı ile düzenleniyor. “Sürdürülebilir Yaşam için Tasarım Derneği” ve “Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi”nin kurucuları arasında yer alan, Endüstriyel Tasarımcı ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Pınar Öncel ile yüzde 100 ekolojik kumaşlardan üretilen, Türkiye’nin ilk ekolojik markalarından biri olarak konumlandırılan Boa markasının kurucularından Seray Cengiz’in konuşmacı olacağı toplantı, katılımcıların da katkıda bulunabileceği bir formatta gerçekleşecek.