28 / 04 / 2024

YEM Yayın, Kültür Yapıları'nı projeler dizisinden yayınladı!

YEM Yayın, Kültür Yapıları'nı projeler dizisinden yayınladı!

YEM Yayın tarafından hazırlanan “Kültür Yapıları ” kitabında 27 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye 'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkenin 17 şehrinde gerçekleştirilmiş 29 kültür yapısının tasarımları anlatılıyor



YEM Yayın tarafından hazırlanan “Kültür Yapıları ” kitabında 27 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye 'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkenin 17 şehrinde gerçekleştirilmiş 29 kültür yapısının tasarımları anlatılıyor.

“Kültür Yapıları ” kitabı, toplumları sosyal ve kültürel açıdan besleyerek geliştiren kongre, gösteri, araştırma ve gençlik merkezleri; konser, opera, tiyatro ve gösteri salonları gibi kültür yapılarını bir arada sunuyor.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi 'nin yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. “Projeler/Yapılar ” dizisinin büyük ilgi gören ilk üç kitabı “Konutlar ”,   “Ofisler ” ve   “Eğitim Yapıları ”nın ardından yayımlanan dördüncü kitap   “Kültür Yapıları ” mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, iç mimarlar, peyzaj mimarları ve tasarım, mimarlık öğrencileri için kaynak kitap olarak hazırlandı.    

“Projeler/Yapılar ” dizisinin dördüncü kitabı “Kültür Yapıları ”, Türkiye 'den ve dünyadan önemli mimarların kültür, sanat ve kongre yapılarından oluşan bir derleme. Kitapta son birkaç yılda, 27 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye 'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkenin 17 şehrinde gerçekleştirilmiş 29 kültür yapısının tasarımları sunuluyor.

Kitapta yayımlanan projeler, projeyi gerçekleştiren tasarımcıların bugüne kadar gerçekleştirdikleri en iyi yapıtları olmak iddiasını taşımıyor; “Kültür Yapıları ” kitabı, toplumları sosyal ve kültürel açıdan besleyerek geliştiren kongre, gösteri, araştırma ve gençlik merkezleri; konser, opera, tiyatro ve gösteri salonları gibi kültür yapılarını bir arada sunmayı amaçlıyor.

Bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya uyum gibi konularda başarılı örneklerden oluşan yapılar, iç mekn tasarımları, özel çekilmiş renkli fotoğraflar, vaziyet ve kat planları, kesitler, görünüşler ile aksonometrik çizimlerin yanı sıra projeyi anlatan açıklama metinleriyle kitapta yer alıyor.

“Kültür Yapıları ” profesyoneller için bir başvuru kitabı olmasının yanı sıra mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sağlıyor.

Konutlar, Ofisler, Eğitim Yapıları ve Kültür Yapıları 'ndan oluşan “Projeler/Yapılar ” dizisinin yanı sıra YEM Yayın 'a ait tüm kitaplar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevi 'nin Beşiktaş ve Fulya 'daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.

Projeler/Yapılar 4: Kültür Yapıları
YEM Yayın
Editör: Burçin Yılmaz
Temmuz 2011, İstanbul
24x32 cm
164 sayfa, karton kapak
500 'e yakın çizim ve renkli fotoğraf
Türkçe

YEM Yayın Hakkında
Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezi 'nin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayın 'ın kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 180 'i aşan ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayın 'ın ana hedefidir.


Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi ”
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968 'den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001 'den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, yenilikçi malzemeler kütüphanesi Material ConneXion ® İstanbul... Daha fazla bilgi için: www.yem.net
 

 


 

 


Geri Dön