05 / 05 / 2024

YEM'in sonsuza uzanan kentler konferansı 27 Eylül'de!

YEM'in sonsuza uzanan kentler konferansı 27 Eylül'de!

34SOLO koordinasyonu ile YEM'de 27 Eylül 2011 tarihinde “Sonsuza Uzanan Kentler: Sürdürülebilir Bir Kentsel Deneyim Tasarlamak ” konu başlığında bir konferans veriliyor



 Jos Oberdorf (NPK Tasarım), Matthijs vanDijk (KVD) ve Marcel Vroom (MVAVD), üyesi oldukları NWXSE Hollanda Tasarım Grubu 'nu temsilen   27 Eylül 2011 tarihinde “Sonsuza Uzanan Kentler: Sürdürülebilir Bir Kentsel Deneyim Tasarlamak ” konu başlığında bir konferans vermek üzere 34SOLO koordinasyonu ile YEM'de!

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi   , dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, tasarımın her alanındaki ilgililer ile bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye 'de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamların yaratılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi 'nin yeni konukları 34SOLO   koordinasyonu ile NWXSE Tasarım Grubu üye olan Jos Oberdorf (NPK Tasarım), Matthijs van Dijk (KVD) ve Marcel Vroom (MVAVD).

Tasarım danışmanlığı, stratejik tasarım yönetimi, ürün ve hizmet tasarımı, mühendislik tasrımı, prototip hazırlama, oaketleme tasarımı, ürün mühendisliği gibi çok geniş bir alanda hizmet veren Hollandalı Tasarım Grubu NWXSE, 30 yılı aşan tecrübesi ile bünyesinde 120 'den fazla tasarımcı barındırarak bir tasarım ağı özelliği kazanıyor. Tasarım grubunun ufku endüstriyel ürün tasarımı, grafik tasarım, marka tasarımı gibi alanların ötesinde, her gün içinde yaşadığımız tren istasyonu, havaalanı, otoyol, şehir meydanları, alışveriş merkezleri gibi mekanların deneyim ortamlarına dönüştürlmesine kadar uzanıyor.

Grubu temsilen İstanbul 'a gelecek olan Oberdorf, van Dijk ve Vroom;   “Kamusal alanlar için sürdürülebilir çözümler üretmek mümkün mü Endüstriyel tasarım bu soruya bir cevap olabilir mi Bir kentin tüm sakinleri aynı perspektife sahip olabilir mi Böyle bir deneyimi yaratmak için şehir planlamacıları, mimarlar ve tasarımcılar nasıl bir araya gelebilir Bilgi ve iletişim teknolojileri   ile kentleri dönüştürebilir miyiz ” sorularına kendi bakış açılarından cevap arayacaklar. Jos Oberdorf, sürdürülebilir bir kamusal alana doğru tasarımsal açıdan yaklaşırken, Prof. Matthijs van Dijk şehir perspektifinin deneyimlenmesi açısından sorulara yönelecek. Marcel Vroom ise şehrin geneline bakarak şehir dönüşümünü işleyecek.

 


Geri Dön