Otomobil

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

ABD'de görücüye çıkan ve Türkiye’nin yerli mobilitede geldiği son teknolojinin şaheseri sayılan Togg’a sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok önemli talep geldiği bildirildi. Dijital Mobilite Bahçesi ile ilgili Togg CEO’su Gürcan Karakaş'tan bilgi alan Varank, Togg'un "Beyond X" adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi

Dünyanın en önemli teknoloji fuarı olan ABD’deki CES 2023'te oluşturduğu "Dijital Mobilite Bahçesi”ni ziyaret eden bir isim de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu.

Dijital Mobilite Bahçesi ile ilgili Togg CEO’su Gürcan Karakaş'tan bilgi alan Varank, Togg'un "Beyond X" adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi.

Togg'un fuarda bu seneki konseptinin, dönüşen otomotiv endüstrisinin geleceği noktayı gösterdiğini söyleyen Varank, Togg’un otomotiv endüstrisinin değişimine ve dönüşümüne vurgu yaptığını aktardı.

Geçtiğimiz yıl fuara 2 bin 400 katılımcının başvurduğunu hatırlatan Varank, bu sene 3 binin üzerinde firmanın, teknolojilerini burada dünyaya sergilediğini hatırlattı.

Togg projesi başladığında Gürcan Karakaş’ın, "bir otomobilden daha fazlası" olduğuna ilişkin vizyonun ortaya konulduğunu anımsatan Varank, bu vizyon ışığında geliştirilen teknolojilerle artık otomobilin insanları bir yerden bir yere götüren araçlar olmaktan ziyade bir yaşam alanı deneyimi sunduğunu söyledi.

“DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN TALEP VAR”

CES 2023'te Togg standına yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hemen herkesin, Togg'un buradaki dijital deneyimini görmek için sıraya girdiğini bildirdi. Varank, böyle bir başarıya imza atmanın gerçekten çok önemli ve mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Togg’un yurt içi ve yurt dışındaki satışı hakkında da bilgiler veren Varank, Türkiye’nin otomobili Togg’u öncelikle yurt içinde çıkarmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Togg’un, Türkiye’de satışa çıktıktan sonra 2 yıl içinde ihracata başlamayı hedeflediği bilgisini veren Varank, bunun için de çalışmalar yaptıklarını, bu araçların tip onaylarını farklı ülkelerden alabilmek için başta Avrupa olmak üzere çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Togg’a halihazırda dünyanın farklı bölgeleri, farklı ülkelerinden talepler bulunduğunu da bildiren Bakan Varank, Orta Doğu'dan, Orta Asya'dan, Avrupa'dan 'biz bu aracı nasıl satın alabiliriz, nasıl bayisi olabiliriz' diye yoğun bir ilgi var” ifadelerini kullandı.