11 / 05 / 2024

Yeni adanın adı Ada İstanbul olacak!

Yeni adanın adı Ada İstanbul olacak!

Kanal projesi ile oluşacak ada için Ada İstanbul adının sinyalini veren Başkan Topbaş Boğazdan günde 20 gemi geçse bu proje olmazdı.150 gemi ciddibir tehdittir dedi...



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulun kaderini değiştirecek projedeki yeni adanın adını Ada İstanbul olacağının sinyalini verdi. İstanbulun deprem kuşağında olması nedeniyle Kanalistanbula gelen eleştirileri de değerlendiren Topbaş, İstanbul Boğazıdan günde 20 gemi geçiyor olsaydı böyle bir proje düşünülmezdi, ama 150ye yakın gemi geçiyorsa, bu tehdit oluşturduğu anlamına gelir dedi. Başbakan Erdoğanın Belediye Başkanı olduğu dönemde bu projeyi planladığını belirten Topbaş İstanbulda ciddi bir deprem riski var, kenti yenilemek zorundayız, bunu yaparken yeni alanlara ihtiyaç duyuluyor, bu proje de bunun ürünü dedi.

Topbaş, bugün basında yer alan olası deprem halinde toplanılacak Ataköy, Zeytinburnu ve Esenyurt bölgelerine binalar hakkında ise şunları söyledi: Göreve geldiğimizden bugüne kadar 19 milyon 600 bin metrekare yeşil alanı hizmete soktuk, buralar aynı zamanda toplanma alanı niteliği taşıyor. Bu sayının revize ediliyor ve web sitesinden de halka duyurulacak. Bıçakla pasta kesmiyoruz, 623 km. sahil bandı olan ülkeye 100 km. daha sahil ilave ediyoruz, 2 yeni şehir açıyoruz, yeni limanlar oluşturuyoruz dedi.

Otoparkın hazır anneciğim!

İSTANBUL Otopark İşletmelerine ait otoparklar 8 Mayıs Anneler Gününde bütün vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. İSPARK Anneler Gününde annesine anlamlı ve değerli bir armağan vermek ve kentin güzel noktalarında ailece hoşça vakit geçirmek isteyen İstanbullulara otoparklarında ücretsiz hizmet verecek. Kent genelinde sabah 08.00 ile 24.00 saatleri arasında İSPARKın otoparklardan ücretsiz yaralanacak olan İstanbullular, aileleriyle hoşça vakit geçirebilecek.
Star


Geri Dön