Kent Haberleri

Yeni Aile Bakanı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama en az 1.375 TL verilecek!

Aile Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik destekleri genişletmeye devam ediyor. Ev hanımlarına yönelik yapılan destek ödemeleriyle çalışmayan dul ve yetim kadınlara düzenli bir destek sağlanacak. Son olarak, ev hanımlarına yönelik yapılan destek ödemeleriyle ilgili önemli bir adım atıldığı duyuruldu

Aile Bakanlığı, dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri genişletmeye devam ediyor. Son olarak, ev hanımlarına yönelik yapılan destek ödemeleriyle ilgili önemli bir adım atıldığı duyuruldu. Çalışmayan dul ve yetim kadınlara özel imkanlar sunularak düzenli bir destek sağlanacak.

Aile Bakanlığı, dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri genişletmeye devam ediyor. Bu sefer, ev hanımlarına yönelik yapılan destek ödemeleriyle ilgili önemli bir adım atıldı. Çalışmayan dul ve yetim kadınlara özel imkanlar sunularak düzenli bir destek sağlanacak. İşte bu destek hakkındaki detaylar:

Eğer sigortalı olarak çalışan eş vefat ederse ve geride kalan eş veya çocuklar yoksa, maaş bağlanma hakkı anne veya babaya veriliyor. Eğer çalışan eş bulunuyorsa, kanunlar çerçevesinde son maaşın yüzde 75'i eşe bağlanıyor. Eşin çalıştığı durumlarda ise yüzde 50'si hesaplara aktarılıyor. Eğer iki veya daha fazla yetim çocuk varsa, eş için yüzde 50 ve çocuklar için yüzde 25 oranında maaş aktarılıyor.

Bu destek ödemeleri, en düşük emekli maaşı üzerinden hesaplanıyor. 2023 yılı Ocak zamları dikkate alındığında, en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirleniyor. Buna göre hesaplamalara göre, yüzde 25'lik kısım 1.375 TL, yüzde 50'lik kısım 2.750 TL ve yüzde 75'lik kısım 4.125 TL olarak hesaplanıyor.

Vefat eden kişinin üniversiteye giden çocukları, 25 yaşına kadar bu destekten faydalanabiliyor. Ancak erkek çocuklar, 18 yaşına geldiklerinde destek almaya hak kazanamıyor. Kız çocukları ise evlenene kadar düzenli olarak bu destekten yararlanabiliyor.

Aile Bakanlığı'nın bu destekleriyle, dar gelirli ailelerin ekonomik açıdan daha güvende olmaları ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları hedeflenmektedir. Bu destekler, ev hanımlarının maddi güçlüklerle baş etmelerine yardımcı olacak ve onların yaşam standartlarını iyileştirecektir.

AİLE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN DESTEK ÖDEMELERİ!

AİLE Türkiye Aile Destek Programı AİLE Doğum Yardımı  AİLE Çoklu Doğum Yardımı  AİLE Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı AİLE Öksüz ve Yetim Yardımı  AİLE Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı AİLE Asker Çocuğu Yardımı  AİLE Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Yardımlar AİLE Terör Zararı Yardımları  AİLE Afet-Acil Durum Yardımları  AİLE Vefat Yardımı AİLE İşe Yönlendirme Yardımı AİLE İşe Başlama Yardımı BARINMA - GIDA Gıda Yardımları  BARINMA - GIDA Öğle Yemeği Yardımı BARINMA - GIDA Aşevleri  BARINMA - GIDA Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı BARINMA - GIDA Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı  BARINMA - GIDA Yakacak Yardımları  BARINMA - GIDA Doğal Gaz Tüketim Desteği BARINMA - GIDA Elektrik Tüketim Desteği BARINMA - GIDA Sosyal Uyum Yardımı (SUY) BARINMA - GIDA Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) ENGELLİ - YAŞLI Yaşlı Aylığı ENGELLİ - YAŞLI Engelli Aylığı  ENGELLİ - YAŞLI Engelli Yakını Aylığı  ENGELLİ - YAŞLI Ulusal Vefa Programı ENGELLİ - YAŞLI Engelli İhtiyaç Yardımları  SAĞLIK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Prim Ödemeleri  SAĞLIK Şartlı Sağlık Yardımları (Sağlık ve Gebelik) SAĞLIK GSS Katılım Payı Ödemeleri SAĞLIK Kronik Hastalık Yardımı  SAĞLIK Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler  SAĞLIK Kronik Hastalara Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği SAĞLIK Tip -1 Diyabet Tanısı Almış Kişilere Yönelik Glikoz Ölçüm Cihazı Yardımı EĞİTİM Ücretsiz Ders Kitabı EĞİTİM Şartlı Eğitim Yardımları  EĞİTİM Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (YŞEY) EĞİTİM Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması EĞİTİM Eğitim Materyali Yardımı EĞİTİM Öğrenci Barınma-Taşıma-Yemek Yardımı EĞİTİM Yurt Yapımı  EĞİTİM Anaokulu/Ana Sınıfı Yardımı EĞİTİM Kur’an Kursu Destek Programı EĞİTİM Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerine Yönelik Yardımlar EĞİTİM Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik Yardımlar EĞİTİM Muhtelif Eğitim Yardımları