29 / 04 / 2024

Yeni aktarmalı yolcu taşıma sistemi Kemeraltı esnafını isyan ettirdi!

Yeni aktarmalı yolcu taşıma sistemi Kemeraltı esnafını isyan ettirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ulaşım düzenlemesi Kemeraltı ve Havra Sokak esnafını da isyan ettirdi. Çarşı esnafı Başkan Aziz Kocaoğlu'na " Uygulamadan vazgeç " çağrısı yaptı




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yeni aktarmalı yolcu taşıma sistemi, Havra Sokağı'nı vurdu. Çarşı esnafı değişen otobüs güzergahları ve aktarma sistemi nedeniyle daimi müşterilerinin bile çarşıya uğramadığını söyledi. Esnaf, işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi, Başkan Kocaoğlu'na, "Uygulamadan vazgeç" çağrısı yaptı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı gerek Ramazan Ayı'nın piyasalarda yarattığı durgunluk gerekse de Büyükşehir Belediyesi'nin değiştirdiği otobüs güzergahları nedeniyle zor günler geçiriyor. Hafta içi esnafın sinek avladığı Kemeraltı sokakları haftasonu bile durgun geçiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yeni ulaşım sisteminin en çok vurduğu yer ise Havra Sokağı oldu.


"İŞLERİMİZ DURMA NOKTASINA GELDİ"

İsmet Saka( 63)- Kasap

İnsanlar ulaşım değişikliği nedeniyle buraya artık her zaman gelip gidemiyor. Gelmeye kalksalar bile otobüs sayısı çok az. İşlerimiz durma noktasına geldi. 


Seyfettin Tekin (59) - Manav 

Ulaşım düzenlemesi nedeniyle işler kesildi. Artık tezgahta sebzeler bile kalıyor. Fiyatlar aynı olmasına rağmen, insanlar değişen ulaşım güzergahıyla birlikte buraya gelmiyor artık. Otobüs seferlerini artırsalar bizim sorunumuz azalır. 


Zeynel Akboğa (33) - Tavukçu 

Otobüslerin kaldırılması işlerimizi etkiledi. Fiyatlarımız sabit olsa bile insan gelmediği için işlerimiz durdu. 


Halil Baysal(45) - Kasap 

Belediye otobüslerini kaldırmaları yüzünden çok kötü durumdayız. Kiramızı ödeyemez duruma geldik. Hafta içi burada sinek avlıyoruz. Ben burayı açtığımda haftada 20 takım dana satıyordum. Şu an 6-7 takım satıyorum. Müşteri gelmiyor buraya artık. Bu duruma bir çare bulunsun. 


Erdal Tepeli (55) - Şarküteri 

Buradaki müşterilerin yaş ortalaması yüksek olduğu için insanlar otobüsten inip, doğrudan Havra Sokağı'na gelirdi. Artık aktarma sistemi yüzünden insanlar buraya gelmek istemiyor. Bu aktarma sistemi Kemeraltı'nın tamamen gömülmesine neden olacak.


Serkan Çömlek (34) - Balıkçı 

Ulaşım düzenlemesi bizi mahvetti. Çarşıya gelen kesim genellikle emekli insanlar. Bozyaka, Yeşilyurt'tan devamlı gelen müşterilerimiz aktarma yüzünden gelemiyor. Satışlarımız geçen seneye göre düştü diyemiyorum, direk satışlarımız durdu. Bugün haftasonu olmasına rağmen beklediğimiz kalabalık yok. Sardalya, alabalık geçen yıl 7-8 liraydı. Bu sene bu iki balığın fiyatı 5 liraya düştü. İnsanlar düştüğünü biliyor ancak ulaşım sorunu olduğu için gelemiyorlar.


Ayfer Ergüllü - Ev hanımı 

Ben Halil Rıfat Paşa semtinde oturuyorum. Eskiden hemen hemen 5 dakikada bir geçen otobüslerle buraya gelip alışverişimi rahatlıkla yapardım. Artık birçok otobüs kaldırıldığı için alışverişimi genellikle evimin yakınından yapar oldum. Büyükşehir Belediyesi bu ulaşım sorununa bir çare bulsun.




Yeni Asır




Geri Dön