Ekonomi

Yeni asgari ücret ne kadar? 2023 yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı ve nasıl belirleneceği merak konusu oldu. İşte 2023 yeni asgari ücrete dair detaylar!Çalışanların bu konuya dair kafaları bir hayli karışmış durumda

2023 asgari ücretin ne kadar olacağına dair pek çok iddia ortaya atıldı. Çalışanların bu konuya dair kafaları bir hayli karışmış durumda. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamada bulunmuştu. Ancak hala Yeni asgari ücret ne kadar? 2023 yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? şeklindeki sorular sorulmaya devam ediliyor.

İşte yeni asgari ücrete dair merak edilen soruların yanıtları…

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENECEK?

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı ve nasıl belirleneceği merak konusu oldu.  Asgari ücret ile alakalı kamuoyuna birçok farklı rakamın telaffuz edildiğini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin ne kadar olacağı konusuyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilgilendiğinin altını çizdi.

Bakan Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, "Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranını değerlendirilip, komisyon tarafından belirlenecektir" ifadelerine yer vermişti.

Asgari ücretin 9 bin lira olacağı yönündeki iddialar hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını söyledi ve açıklamalarının devamında da şu sözleri ekledi;

"Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar bilinmiyor. Yasal süreç bellidir. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını görmemiz gerek. Komisyon bu verilere bakıp bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyen kişilerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da süreçlerden habersiz."

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret ile alakalı güncel açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücret, Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız." dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanacağı öngörülüyor.

GELİR VERGİSİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Gelir vergisi ile ilgili bir çalışma olup olmayacağı konusunda da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Onunla ilgili de çalışıyoruz. Sayın Maliye Bakanımız ile paylaştık, görüşüyoruz" şeklinde konuştu.

Aile Destek Başvurusu kabul edildiğini nasıl anlarım?

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

Mutfak tüpü fiyatları güncellendi! Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 14 Ekim 2022 fiyat listesi