Kent Haberleri

Yeni asgari ücret zammında kritik detay! Asgari ücret 500 dolar mı olacak?

Temmuz ayına aylar kala asgari ücretle çalışanlar yeni asgari ücretin ne kadar olacağını sorguluyor. Bakan Bilgin'den konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirme geldi. Asgari ücret 500 dolar mı olacak? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temmuz zammı ile yeniden değerlendirileceği açıklamasıyla yeni maaşın ne kadar olacağı merak ediliyor

Asgari ücret zammının 2023 Temmuz ayında ne kadar olacağı merakla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temmuz zammı ile yeniden değerlendirileceği açıklamasıyla yeni maaşın ne kadar olacağı merak ediliyor.

Enflasyon oranlarının da etkili olduğu ücrete dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den flaş bir açıklama geldi.  İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ AYINDA NE KADAR OLACAK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammına yönelik rakam verdi. Asgari ücretin sadece en düşük ücreti belirlemediğini vurgulayan Bakan Bilgin, asgari ücretin yukarı çıkmasıyla bütün ücretlerin yukarı doğru çıktığını belirtti. Bakan Bilgin 'Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor diyorlar diye kaydetti.

Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attıklarını söyleyen Bakan Bilgin, geliri vergi dışı bıraktıklarını söyledi. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmadığını hatırlatan Bİlgin, Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceklerini aktardı.

ZAM İÇİN TEMMUZ AYI İŞARET EDİLDİ!

Bakan Bilgin, Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptıklarını ve ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacaklarını ifade etti.

ASGARİ ÜCRET"500 DOLAR CİVARINDA OLACAK"

Asgari ücret zammı için rakam veren Bakan Bilgin, "Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." dedi.

BUGÜN ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 yılında uygulanacak asgari ücret ocak zammı sonrası brüt 10 bin 8 Türk Lirası, net olarak da 8 bin 506 Türk Lirası olarak belirlendi.

Ayrıca yeni ücretle birlikte işverene çalışan başına destek ödemeleri de başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber'de katıldığı programda asgari ücrte ilişkin, enflasyonun düştüğünü rakamlardan anladıklarını söyledi. 

Sosyal devlet sorumluluğunda olduklarını söyleyen Bilgin, "Ücretleri koruyacak politikalar izleyeceğiz. Temmuzda yeniden bunu değerlendirerek emekçileri koruyacak bir asgari ücreti belirleyeceğiz. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman, asgari ücretin üzerindeki ücretleri de artırmış oluyoruz." diye açıkladı.

Ücretli çalışan sayısı Mart 2023'te yüzde 6,5 yükseldi! En yüksek artış hangi sektörde oldu? 

700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?