Kent Haberleri

Yeni asgari ücretle ilgili bomba gelişme. Rakamla ilgili flaş gelişme oldu

Asgari ücret alan vatandaşlar temmuz ayından sonra uygulanacak asgari ücret miktarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Yeni asgari ücret hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar... Temmuz ayında gerçekleştirilecek görüşmelerden sonra belli olması beklenen asgari ücret hakkında flaş iddialar ortaya atılmaya başlandı

Türkiye'de asgari ücretle geçinen vatandaşların yeni gündemi önümüzdeki aylarda açıklanacak asgari ücret miktarının ne kadar olacağı yönünde. Temmuz ayında gerçekleştirilecek görüşmelerden sonra belli olması beklenen asgari ücret hakkında flaş iddialar ortaya atılmaya başlandı. 

Geçen yıl asgari ücrete ilk defa ara zam yapılmıştı. Bu yıl da resmen asgari ücrete temmuz ayında ara zam geleceği kesinleşti. Haziran ayında yapılacak olan toplantı sonrasında temmuz ayı yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Bu noktada masada şimdilik 4 rakam bulunuyor.

Asgari ücrete zam miktarı belirlenirken, enflasyon rakamları baz alınıyor. 6 aylık enflasyon verisi artık sadece memur ve emekliler için değil, asgari ücretle çalışanlar için de büyük önem kazanıyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET ÇİFT HANELERE ÇIKACAK

Asgari ücrete zam için 6 aylık enflasyon verileri baz alınırsa buna göre şu anda 8 bin 506 TL olan net asgari ücret 10 bin 329 TL 80 kuruş olacak. Refah payının da bu rakama eklenmesi halinde artış yüzde 25, 30 ya da 35 olabilecek.

Yüzde 25’lik artış yapılırsa: 10 bin 633 TL

Yüzde 30’luk artış yapılırsa: 11 bin 58 TL

Yüzde 35’lik bir artış yapılırsa: 11 bin 484 TL yeni asgari olacak.

Asgari ücretin artması ile sadece maaşlar değil, işsizlik ödemesi, kıdem tazminatı, evde bakım ödemesi ve doğum yardımı gibi pek çok ödeme de aynı doğrultuda artmış olacak.