Kent Haberleri

Yeni asgari ücrette sona gelindi! Asgari ücret Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! Gören şaşkına döndü!

Milyonlarca çalışanın gündeminde yer alan asgari ücrette resmen sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün asgari ücretin ne kadar olacağını açıklayacak. Peki asgari ücret 9 bin TL olacak mı? İşte ayrıntılar... Asgari ücretli çalışanlar ve milyonlarca vatandaş, 2023 Ocak asgari ücret zammını merakla bekliyor

Milyonlarca çalışan, 20 Aralık 2022 tarihinde 3'üncüsü yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararına odaklanmıştı. Asgari ücretli çalışanlar ve milyonlarca vatandaş, 2023 Ocak asgari ücret zammını merakla bekliyor. 

Asgari ücrette 9 bin lira rakamı gündeme geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili son dakika açıklamasında "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız" ifadelerini kullanmıştı.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret toplantısı için 2021'de asgari ücret komisyonu 4 defa toplanmıştı. Bu yıl da asgari ücret için 4'üncü toplantının olup olmayacağı merak edilirken, konuyla ilgili bir son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 

Peki asgari ücret 9 bin TL olacak mı? 2023 asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlerin en önemli gündem konusu olan asgari ücrete ilişkin olarak, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" ifadelerini kullandı. 

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek amacıyla görüştü. 

2023 ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK? ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Türk-İş heyeti, toplantı masasına, daha önce kararlaştırılan 9 bin Türk Lirası ile oturdu. Toplantı sürerken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na geldi ve Bakan Bilgin ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleriyle ayrı ayrı görüşme yaptı. 

Fakat 9 bin TL'lik bir teklifle bakanlığa gelen Türk-İş heyetiyle, resmi bir açıklama yapmasa da 8 bin 250-8 bin 500 arasındaki bir rakamı asgari ücret için sınır olarak gören TİSK heyetiyle anlaşmaya varılamadı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısında işveren tarafı TİSK 7 bin TL'den kapıyı açarken, işçi tarafıda toplantı sonrası yaptığı açıklamayla '9 bin lira' olarak resmi teklifini de açıkladı. İşçi ve işveren anlaşamayınca asgari ücret zammı 3 toplantıda da kesinleştirilemedi. 

Durum bu şekilde olunca milyonlarca vatandaşın gözleri yeni asgari ücret için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a odaklandı. 

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK 2023?

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, kulis bilgileri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti bugün saat 12.00 civarı açıklaması öngörülüyor. 

Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ile PTT'den...

Fıstıki makam ilerleyen doların geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak!

Altın gaza bastı! Bu rakamları görenlerin aklı çıktı! Elinde altını olan acil baksın! 22 Aralık 2022 altın fiyatları

Akaryakıt fiyatlarını gören şaşkına döndü! Benzin, motorin, LPG kaç TL? BP, PO, Opet, Total 22 Aralık 2022 fiyat listesi