04 / 05 / 2024

Yeni Buca Stadı uluslararası standartlara çıkarılacak

Yeni Buca Stadı uluslararası standartlara çıkarılacak

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Yeni Buca Stadı'nda oynamasını amaçladıklarını söyledi



İzmir Valisi Cahit Kıraç, Turkcell Süper Lig ekiplerinden Bucaspor'un yeni sezonda maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamasını amaçladıklarını, bunun için stadı uluslararası standartlara çıkarmayı
hedeflediklerini söyledi.

İzmir Valiliğinde, Vali Kıraç başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gençlik ve Spor  İzmir  İl Müdürü Sabri Sadıklar, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ile diğer yetkililerin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Vali Kıraç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, amaçlarının Süper Lig'e çıkan Bucaspor'un maçlarını geçen sezon oynadığı Yeni Buca Stadı'nda yapabilmesi olduğunu, bu doğrultuda Yeni Buca Stadı'nın uluslararası standartlara çıkartılarak, vatandaşların rahatlıkla gidebileceği bir yapıyı oluşturmak istediklerini kaydetti.

Bucaspor Kulüp Başkanı Mehmet Bektur'un Yeni Buca Stadı'nın mülkiyeti konusunda her zaman kendilerinden destek istediğini kaydeden Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni Buca Stadı ile ilgili Maliye ile Buca Belediyesi arasında yaşanan hukuki ihtilaf nedeniyle Yargıtay'da süreç var. Bugünkü toplantıda Yeni Buca Stadı'nın Milli Emlak'a geçmesi, sonra da Gençlik Spor Müdürlüğüne devredilmesi ve mevcut statta yapılacak yeni bir çalışmayı değerlendirdik. Buca Belediyesi, Yeni Buca Stadı'na yatırım yaptığı için takas karşılığında Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'ndaki sahayı kendisine tahsis talebini iletti." Bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Kıraç, Yeni Buca Stadı'nın yeni sezona yetiştirilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini ifade etti.

Kıraç, stadın yenilenmesinin sezon başına yetişmeyebileceğini, bu nedenle Bucaspor'un maçlarını Atatürk veya Alsancak Stadı'nda yapabileceğini kaydetti Altay ve Alsancak Stadlarında ufak tefek sounların zaman içerisinde
halledileceğini söyleyen Kıraç, Süper Lig'e yeni çıkan Bucaspor'a yeni sezonda başarılar diledi.

Kıraç, öncelikli hedeflerinin İzmirlilerin spor aktivitelerini huzur içinde izletmek olduğunu belirterek, "Kurala, kriterlere uygun olmayan projelere izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız, dünya statlarında yer alan kriterlerde maç seyredecekler" dedi.
AA


Geri Dön