Otomobil

Yeni Citroen C5 Aircross SUV Türkiye'de satışa çıktı! Citroen C5 Aircross SUV 26 Haziran fiyat listesi

Citroen'in tasarım dilinde sürekli yenilikler yaptığı SUV modeli Citroen C5 Aircross önceki nesline nazaran tamamen değişmiş tasarımıyla Türkiye yollarına çıktı. Citroen C5 Aircross SUV 26 Haziran fiyat listesi ve aracın teknik ve dikakte değer özellikleri haberimizde...Araca ilk nazarla bakıldığında sanki Fransız marka ütopik denilecek tasarımlardan vazgeçip Almanların özellikle Volkswagen'in çok tutan geleneksel çizgilerine yakın bir görünüme kavuşmuş

Fransız PSA grubunun amiral gemisi Citroen, tasarımını tamamen önceki nesline göre değiştirdiği Citroen C5 Aircross SUV'u Türkiye yollarına çıkardı. Araca ilk nazarla bakıldığında sanki Fransız marka ütopik denilecek tasarımlardan vazgeçip Almanların özellikle Volkswagen'in çok tutan geleneksel çizgilerine yakın bir görünüme kavuşmuş. Ön panjurda Citroen'in ikononik logosu olmasa sanki bir Volkswagen SUV (Yeni T-Roc ya da bir Tiguan) araca bakıyor gibisiniz. Bu görünüm ben de 'Fransızlar Alman Opel'i alınca genlerini bir nebze olsa da değiştirdi' gibi fikrin oluşmasına neden oldu.

Diğer açıdan Yeni Citroen C5 Aircross markanın müşterileri tarafından oldukça ilgi göreceğe benziyor. Zira araçla ilgili Youtube'da deneme sürüşü ve izlenim videoları oldukça izleniyor. 

Citroen C5 Aircross'un kuşkusuz en merak edilen noktalarından biri Türkiye'de müşteriye kaç liralık fiyat etiketiyle satılacağı.

Gelin fiyatına bakmadan önce Yeni Citroen C5 Aircross nasıl bir makine, içinde teknolojik hangi özellikler var, motor seçenekleri ne, yakıt tüketim değerleri, bagaj kapasitesi, iç mekan değerlendirmesi gibi detaylara bir göz atalım....

Yeni Citroen C5 Aircross modelinde 130 HP gücündeki tutumluluk vadeden 1.5 litrelik BlueHDi dizel ve performans ile düşük yakıt tüketimini bir arada sunan 180 HP’lik 1.6 litrelik PureTech motor seçenekleri mevcut.

Yeni Citroën C5 Aircross SUV’un her iki motor seçeneğinde de EAT8 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

Daha modern ve güçlü bir tasarıma kavuşan yeni C5 Aircross SUV, yuvarlatılmış hatların yerini daha keskin hatlara bırakan Citroen'in yeni tasarım dilini benimsiyor. Yeni C5 Aircross SUV, gündüz sürüş farlarından ayrılan yeni marka logosuyla da dikkati çekiyor. Yeni C5 Aircross SUV, logonun bir krom şerit aracılığıyla gündüz sürüş farlarına kadar uzandığı ürün gamındaki diğer modellerden ayrışıyor.

Yeni Citroen, kimliğinin karakteristik özelliği olan V şeklindeki LED gündüz sürüş farları piyano tuşu tasarımına sahip. Böylece ön farlara yüksek teknoloji ve daha derin görünümlü bir 3-Boyut efekti kazandırılıyor. Ayrıca, LED Vision farlar artık daha belirgin ve koyu arka planıyla aracın güçlü duruşuna katkı sağlıyor.

Izgaranın altındaki hava girişinin yeni tasarımı, yeni C5 Aircross SUV'un ön cephesini görsel olarak genişletiyor ve ona daha güçlü bir duruş kazandırıyor. İşlevsel hava kanalları, aerodinamiğin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Parlak siyah ve koyu krom gibi parlak veya sedefli tonlarla süslenen hava kanalları, aracın premium imajına katkıda bulunuyor.

Merkezi ana hava girişi de yeni C4 modeline benzer keskin hatlarla daha dinamik ve şık bir görünüm sergiliyor. Ön tampon alt koruması ön cepheyi daha dinamik hale getirerek kalite algısını ve prestiji arttırıyor. Bunun yanında donanım seviyesine bağlı olarak parlak siyah veya parlak alüminyum olmak üzere son derece kaliteli farklı malzeme sunuluyor.

EĞLENCELİ BİR MAKİNE: CITROEN C5 AIRCROSS SUV

C-SUV segmenti müşterilerinin beklentilerini karşılamak ve aracın sınıf atlama stratejisini güçlendirmek için yeni C5 Aircross SUV için çok özel kişiselleştirme çözümleri sunuluyor.

Yeni C5 Aircross SUV, dış ortam ışığına bağlı olarak koyu maviden siyaha dönen derin ve şık bir mavi olan yeni gece mavisi dışında metalik beyaz, sedefli beyaz, siyah, platin gri, çelik gri olmak üzere farklı gövde renkleriyle sunuluyor.

Parlak siyah, koyu krom ve enerjik mavi olmak üzere yeni C5 Aircross SUV’un SUV karakterini ve şıklığını vurgulayan 3 yeni renk paketi bulunuyor. Ayrıca, Feel Bold donanım seviyesinden itibaren sunulan çift renkli siyah tavan ve siyah tavan rayları aracın şıklığını güçlendiriyor.

Dış tasarımı daha lüks ve çekici hale getirme hamlesinin ardından yeni C5 Aircross SUV'un iç tasarımına da daha dinamik ve rafine bir görünüm kazandırıldı. Yola hakim yüksek sürüş pozisyonu, kalite algısı iyileştirilen malzemeler kadar ergonomik ve pratik arayüzler yeni Citroën C5 Aircross SUV'u rakiplerinden ayırıyor.

Yeni C5 Aircross SUV, ön konsol üzerinde süzülüyor gibi görünen ve daha modern bir yolcu kabini görünümü sağlayan 10 inçlik yeni bir dokunmatik ekranla donatılıyor. Bu yeni ve daha büyük ekran, iklimlendirme kumandalarına doğrudan erişim işlevi ve daha okunaklı yapısıyla kullanım kolaylığını iyileştiriyor.

Havalandırma ızgaraları artık ekranın altında yer alırken, keskin ve yatay bir tasarımla modernize edildi. Ayrıca, tamamen kişiselleştirilebilir 12,3 inçlik dijital gösterge paneli; navigasyon haritası, aktif sürüş destek sistemleri gibi tüm temel ve kişiselleştirilebilir bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına getirip sürüş güvenliğini destekliyor.

YAYLA GİBİ ARABA!

Bir dönemin efsane Amerikan otomobilleri için söylenen 'Yayla gibi araba' ifadesini Citroen C5 Aircross SUV için de söylesek pek de yanlış olmaz!

Konfor özellikleriyle Citroen DNA'sının seçkin bir temsilcisi olan yeni C5 Aircross SUV, konfor, huzur ve kullanım kolaylığına odaklanan özel bir deneyim sunuyor.

 

Citroen'e özel Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon, yol bozukluklarını özenle filtreliyor ve gerçek "uçan halı" etkisi ile yolcuların mutlak konfor içinde seyahat etmelerini sağlıyor.

Yeni C5 Aircross SUV, segmentte üç bağımsız kızaklı, katlanabilir ve geriye yatırılabilir arka koltuk sunan tek SUV olarak kullanıcılara gerçek bir SUV'da gelişmiş bir işlevsellik ve modülerlik seviyesi sunuyor. 580 litre ile 720 litre arasında olan bagaj hacmi de bu segment için bir rekor olurken, geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı başarıyor. Ayrıca, araç içindeki koza etkisini güçlendiren akustik lamine ön cam gibi çözümlerle ses yalıtımına da ekstra özen gösterilmiş.

Yeni C5 Aircross SUV, yolcularının konfor ve güvenliğini iyileştirmek için birçok yeni nesil teknoloji sunuyor. Yeni C5 Aircross SUV kullanıcıları; dur-kalk işlevine sahip uyarlanabilir hız sabitleme sistemi ve aktif şerit takip sistemini birleştiren 2. seviye otonom sürüş sistemi otoyol sürüş destek sistemi dahil olmak üzere öncü sürüş destek sisteminden yararlanıyor.

Yeni Citroën C5 Aircross SUV, lansmana özel 869 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Yeni Citroen C5 Aircross SUV, biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 2 ayrı motor seçeneği, 3 ayrı donanım seçeneğini bünyesinde barındırıyor.

'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen İslam Memiş'ten bomba yorum: Taktik değiştirebilirim

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

İstanbul'da Pazar günü bazı metro hatları ulaşıma kapatılacak! İşte nedeni

Tahıl koridoru çalışmasından sonra Ukrayna'dan flaş buğday adımı: Her ay yüzde 50 artıyor

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Bahçeli'nin 100 il önerisini Erdoğan kabul etti! İşte il olmaya aday olan o ilçelerin listesi

Fırıncılar Odası Başkanı Balcı'dan flaş ekmek zammı açıklaması: Pazartesi'den itibaren zamlar iptal

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Şeker fiyatlarına gelen zamların arkasında ne var artışlar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte son gelişmeler

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

TOGG'un şarj süresi ve menzili açıklandı! Aracın kullanılacağı iller de belli oldu

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu