Genel

Yeni çöpler köyüne Selçuklu mimarisinde cami!

Erzincan'ın iliç ilçesine bağlı Yeni çöpler köyüne, Anagold Maden şžirketi tarafından Selçuklu mimarisinde cami inşa ediliyor.

şžirket yetkilileri, bölgede benzeri olmayan 300 kişilik caminin 27 metre yüksekliğinde minaresi, paratonerli, kaloriferli, kurşun kubbeli, şadırvanlı, imam lojmanlı, gasilhaneli olacağını ifade etti. Proje teknik destekleri ve istemleri ilçe müftülüğü tarafından yapılan caminin proje kontrolü ise Mühendis Kürşad Erdem tarafından yapılıyor.Kış şartlarının iyi gitmesinden dolayı işlerinin kolaylaştığını söyleyen Erdem, 'Hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Yeni çöpler Köyü Camisi bölgenin en büyük camisi olacak. Erzincan, iliç, Kemaliye, Sivas Divriği yolu üzerindeki, Munzur Dağları üzerinde yapılan camiye yoldan gelip geçenler de ibadet etmek için gelebilecekler. Bu cami, 2-3 köy nüfusuna hitap edilecek şekilde tasarlanarak yapılmakta' dedi.

Anagold Maden şžirketi'nin müteahhitliğini yapan Ah Kut İnşaat firmasından Ali ve Mehmet Kutanoğlu ise 'Yeni çöpler köy evlerinin inşaatını yaparken, köye ilköğretim okulu, muhtarlık binası, sosyal tesislerin yanında, böl ¬geye hitap edebilecek bir cami de yapmaktayız. Cami ve minaresi için ülkenin önemli taş ustalarını bulup getirttik, iliç ve Yeni çöpler köyüne güzel, estetik, eski tarihi yaşatan, en iyi teknoloji kullanarak camiyi yapıyoruz' açıklamasında bulundu
Akit