03 / 05 / 2024

Yeni Eleşkirt Devlet Hastanesi inşaatı başladı!

Yeni Eleşkirt Devlet Hastanesi inşaatı başladı!

Ağrı'nın Eleşkirt Devlet Hastanesi ve lojmanlarıyla ilgili Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar gereği yıkılan hastane lojmanlarında bodrumla beraber 6 kat olacak ve yapımında kule vinç kullanılacak...




Ağrı'nın Eleşkirt Devlet Hastanesi ve lojmanlarıyla ilgili Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar gereği yıkılan hastane lojmanlarında bodrumla beraber 6 kat olacak ve yapımında kule vinç kullanılacak.


Çürük raporu verildikten sonra yıkılan Eleşkirt Devlet Hastanesi’nin yerine bin 300 metre kare alan üzerine 50 yataklı hastane inşa ediliyor. Toplam üç asansör hizmet verecek olan hastane Şantiye Şefi Şükrü Gündoğan, hastanenin çok sağlam projelendirildiğini yalnızca temelinde 70 ton demir, 830 metre küp beton kullanıldığını bununda temelinin ne kadar sağlam olduğunu göstermesi bakımından önemli bir veri olduğunu söyledi.


Eleşkirt Devlet Hastanesi Baş Hekimi Fikriye Tekin, “Yapılacak yeni hastanemiz her şeyden önce çok sağlam olacak. Mevcut hastanemizin çürük raporu var. Yeni hastanemizde ameliyathane olacak. Genel Cerrah ve Kadın Doğum uzmanları ihtiyaç halinde hemen hastalarını ameliyata alabilecekler. Mevcut hastanemizde bu imkânlarımız ne yazık ki yok. Güvenlik ve genel hizmetler alanında çok kişiye istihdam alanı sağlayacak. Hastanemizde 5 yıldızlı otel temizliğinde sağlığa uygun bir ortamda hastalara hizmet vereceğiz. Oto park alanı olacak. Yemeklerin hazırlanma yeri ve yemekhane ayrı olacak bu çok önemli. Her katta poliklinik hizmeti vereceğiz. Diş görüntüleme cihazımız olmadığından hastalarımız Ağrı’ya gidiyordu. Diş filmini çekip geliyordu. Doktorumuz öyle müdahale edebiliyordu. Yeni hastanemizde vatandaş gelecek uzman ekibimize muayene olacak. Bütün tahliller Eleşkirt’te yapılacak. Çok önemli operasyonların dışında vatandaş, Ağrı’ ya da Erzurum’a gitmek zorunda kalmayacak dedi.



Ağrı Medya 


Geri Dön