Ekonomi

Yeni emekli olanlar dikkat! Son tarih 30 Haziran!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren senede iki kez verilen bayram ikramiyelerinden biri olan kurban bayramı ikramiyesi Temmuz ayında ödenecek. Yeni emekli olanlar da bu ikramiyeden faydalanabilecek...

Milyonlarca emekli, 2021 yılının ilk bayram ikramiyesini mayıs ayında ceplerine koydu. Temmuz ayı emekliler için ikramiye ayı olacak. Tüm emekliler Kurban Bayramı öncesinde bin 100 lira ikramiyelerine kavuşmuş olacak. Bayram ikramiyesinden yalnızca mevcut emekliler değil, 30 Haziran'a kadar başvuru yapan yeni emekliler de faydalanabilecek.

 

YETİŞMEYENE 2022'DE

Yeni emekli olan vatandaşların, bayram ikramiyesinden yaralanabilmesi için bayram hangi ayda ise o ay  içinde emekli aylığının bağlanmış olması gerekiyor. Bu sene Kurban Bayramı 20-23 Temmuz tarihleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede Kurban Bayramı ikramiyesinden, temmuz ayında emekli maaşı bağlananlar da alabilecek. 

A Haber'de yer alan habere göre; yeni emekli olanların bayram ikramiyesi alabilmeleri için en geç Haziran ayının sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmak gerekiyor. Haziran ayında emekli olabilmek için başvuru yapanlar  bu yılki ikinci ikramiyeyi cebine koyabilecek.

Emekli maaşı Temmuz ayından sonra bağlananlar ise 2022 yılından itibaren ikramiye almaya başlayacak.

 

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

 

NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milyonlarca emeklinin büyük bir merakla beklediği Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat 12-19 Temmuz arasında ödeneceği tahmin ediliyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde tam tarih açıklanacak.

Emekliye 550 TL zam, 1100 TL ikramiye!