27 / 04 / 2024

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.



Türkiye'de yüksek enflasyon birçok kelemde fiyatları arttırdı.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu fiyat artışlarından etkilenen emlakçıların sorunlarını dile getirdi. Güleroğlu ayrıca emlakçılara uyarılarda da bulundu. 

EgedeSonsöz'de yer alan habere göre, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren, Ticaret Bakanlığı tarafından tasarlanan düzenlemeyle, gayrimenkul ve araç satışlarında yetki belgesi olmayan vatandaşların satış yapmasını yasaklayan yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Güleroğlu, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yetki belgesine sahip olmayanların emlakçılık yapamayacağını söyledi.

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE KEPENK KAPATANLAR OLACAK

Yılın ilk 7 aylık sürecinde 400’ten fazla emlakçının kepenk kapattığını, gelecek süreçte ise bu sayısının artacağını öngördüklerini ifade eden Başkan Güleroğlu, kapanışların devam ettiğini söyledi. 

Eski emlak ilişkilerinin bittiğini ve yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanların kapatmaya devam edeceğine dikkati çeken Güleroğlu, "İnternet üzerinden 75 tane ilan verdiğinizde aylık 13 bin TL'ye yakın ödeme yapıyorsunuz sitelere. 100 ilanda 18 bin TL'yi buluyor. Bunlar hep gidere yansıyor" dedi.

Bir de kira giderleri ve çalışan personelin giderlerinin olduğunu söyleyen Güleroğlu, "Bunlar hepsi maliyet, bu konuyla birlikte artık bu işten kaçacak insanlar var. 15 yıl önce meslektaşlarıma bu şekilde devam ederseniz 15 sene sonra bu işi yapamayacaksınız dedim. Artık evraklar var. Sigorta fonları var, özel sigorta var, her evrakın denetimi çok fazla arttı ve daha fazla artmaya devam edecek. Meslektaşlarım yeni emlak sistemine ayak uydurmalılar. Aksi takdirde sistemin dışında kalırlar" diye ifade etti.

Emlakçılar odasına gidenlere yön gösterecek doneleri olduğunu söyleyen Güleroğlu, "5 kişi bir araya gelip emlak yeri açıyor fakat kimin ne yaptığı belli olmayınca ortaklıkları yarı yolda sona eriyor. Sonra hüsrana uğruyorlar" dedi.

Şu anda 4 bin 400 üyelerinin olduğu bilgisini veren Güleroğlu, "Bu sistemde kendilerine çeki düzen verirseler ailemiz büyür. Fakat şunu da söylemeliyim ki, ofisime veya odaya gelip bu işi yapıp yapmamak arasında tereddütte insanların sayısı hiç de az değil." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Halfeti'de 6 adet arsa satılıyor! 360 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

 


Geri Dön