Genel

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren yargıtay kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde ayrıntılı olarak yer alıyor

Yargıtay'ın aldığı kararda ise, mahkemenin "tahliye" kararına rağmen, kiracının evi boşaltmadığı gerekçesiyle verilen beraat kararının bozulmasına hükmedildi. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren yargıtay kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde ayrıntılı olarak yer alıyor...

 

Yargıtay kiracıları üzen ev sahiplerini sevindiren kararı açıkladı

Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar, apartman kiralarının sürekli yükselmesine neden oluyor. Bu durum, ev sahipleri ve kiracılar arasında çatışmaya yol açıyor. Konuyla ilgili olarak Yargıtay'dan yeni bir karar geldi.

Geçtiğimiz günlerde, uzun süredir aynı apartmanda kalan bir kiracı, evin satıldığını öğrenince büyük bir şok yaşadı. Yeni ev sahibi, kiracıya "çık" teklifinde bulunmasına rağmen, bu teklif kabul edilmedi. Bunun üzerine, yeni ev sahibi çareyi asliye hukuk mahkemesine başvurarak buldu. Mahkeme sürecinde, ev sahibi, evi satın aldığını ve kiracıdan taşınmasını istediğini ancak kiracının evi boşaltmadığını belirtti. İkili arasındaki hukuk mücadelesi yıllarca devam etti. Sonunda mahkeme, kiracının evi boşaltması kararı aldı. Ancak mahkeme kararına rağmen, kiracı eski evinde kalmaya direndi.

 

 

Yargıtay’dan kiracı hakkında emsal karar

İstanbul'da yaşanan olayda ev sahibi kiracı evi boşaltmadığı için asliye mahkemesine başvurdu. Kiracı, ev sahibinin asliye ceza mahkemesinde açtığı "haksız yere tecavüz" davasında beraat etti. Ancak davacı, Yargıtay'a başvurarak bu karara itiraz etti. Yargıtay 8. Yargılama Dairesi, davacının lehine emsal niteliğinde bir karar verdi.

Dava dosyasına göre, davacı ev sahibi, kiracısının bina işgaline son vermesi amacıyla dava açmıştı. Ancak mahkeme, kiracının suçsuz olduğuna karar verdi ve beraat ettirdi. Bu karara itiraz eden davacı, Yargıtay'a başvurdu.

Yargıtay'ın kararında, davacının binayı boşaltmak amacıyla dava açtığı ve taraflar arasında hukuka aykırı bir hukuki ilişki olmadığı vurgulandı. Bu nedenle, kiracının beraat kararının hukuka aykırı olduğu ve bina işgalinin hakka dayanmadığı sonucuna varıldı.

Kiracıları bekleyen büyük tehlike! Artık kiralayacak ev bulamayabilirler!

Kiraya yüzde 25 zam sınırında kritik detay! Evini kiraya vermek isteyen kalmayacak! 

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?