Sektörel

Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Uzun vadede kiralarda gerileyecek! 

AKG Statü CEO’su Alper Göker, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? İşte AKG Statü CEO’su Alper Göker'in o açıklamaları... AKG Statü CEO’su Alper Göker, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Orta gelirli vatandaşlara yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıkladığı Yeni Evim Kampanyası, gayrimenkul sektöründe memnuniyet yarattı ve fırsat şeklinde nitelendirildi. 

AKG Statü CEO’su Alper Göker, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

 

Uzun zamandır beklenen orta gelirliye konut kampanyası sektörde de yüzleri güldürdü.

AKG Statü CEO’su Alper Göker, konu ile ilgili açıklamasında uygulamanın önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. 

Peki Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? İşte AKG Statü CEO’su Alper Göker'in o açıklamaları...

AKG Statü CEO’su Alper Göker, uzun zamandır beklenen orta gelirliye konut kampanyası Yeni Evim ile ilgili açıklamasında "Devletimizin uzun zamandır hayata geçirmesini beklediğimiz büyük faiz indiriminin açıklanması hem sektör hem de vatandaşlar için önemli bir fırsat olarak büyük bir memnuniyet yarattı" ifadelerini kullandı. 

Şu sıralar dünya ekonomilerinin resesyon endişeleri piyasaları ürkekleştirir, onların sanayi üretim bantlarını yavaşlatırken Türkiye'nin teknolojik, teknik ve finansal tecrübesi yanında uygulamaya aldığı bu özel kampanyayla, öz kaynaklar sayesinde sağlanacak büyümenin, ülkemizi bu zor dönemde dünya ekonomileri arasında pozitif şekilde ayrıştıracağına dikkat çekti.

YÜKSEK KİRALAR DA GERİLEYECEK 

Dünyanın içerisinde olduğu zor dönemin devam edeceğinin öngörüldüğüne dikkat çeken AKG Statü CEO’su Alper Göker, konu ile ilgili "Bu durumdan kısa zamanda çıkılamayacağı ve insanların alım güçlerinin düşmeye devam edeceği görülüyor. Emtia ve enerji fiyatları üzerindeki artış baskısı üretimi daraltacağı için bozulan arz talep dengesi yüzünden ne yazık ki enflasyonist bir dönem ile karşı karşıya kalmaya bir süre daha devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Bu nedenle açıklanan bu konut kredisi kampanyası ile ilk defa konut sahibi olacak herkesin, çekinmeden ve korkmadan bu yatırımı yapması gerektiğinin altını çizen Alper Göker, değerlendirmesinde "Konut piyasasında yaşanacak bu genişleme ile birlikte aynı zamanda şu an en çok konuştuğumuz yüksek kira oranları da hemen olmasa dahi zamanla tüketici lehine dengelenmeye başlayacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Bugün üretilen ve yine bugün satın alınan her şeyin yarından daha ucuz, erişilebilir ve ucuz olduğunun altını çizen Göker, ayrıca milli birliğin ve öz kaynaklar ile bir araya gelerek geleceğe güven hissetmenin önemine vurgu yaptı. 

Göker, Yeni Evim Kampanyası kapsamında ilk olarak 100 bin ailenin konut sahibi yapılmasının hedeflendiğine vurgu yaptı.

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Helmann'dan 4 yeni proje geliyor! O illerdeki projeler için düğmeye basılıyor!