Kent Haberleri

Yeni evlenecekler müjde! 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi veriliyor! 

2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi AK Parti seçim beyannamesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evliliğe teşvik amaçlı 150 bin TL'lik faizsiz kredi desteği verileceğini duyurdu.Bu kapsamda vatandaşlar "Faizsiz evlilik kredisi başvurusunun nasıl yapılacağını  sorguluyor

2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi AK Parti seçim beyannamesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evliliğe teşvik amaçlı 150 bin TL'lik faizsiz kredi desteği verileceğini duyurdu. Bu kapsamda vatandaşlar "Faizsiz evlilik kredisi başvurusunun nasıl yapılacağını  sorguluyor.

Peki, 150 bin TL'lik faizsiz kredi desteği başvuruları başladı mı? 50 bin lira faizsiz evlilik kredisinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi AK Parti seçim beyannamesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen evlilik kredisine ile ilgili aramalar gündemde yer almaya devam ediyor. Erdoğan'ın açıklamasının ardından kredi için başvurusu yapmayı düşünen çiftler için; evlilik kredisi başvurusu şartlar nelerdir ve kimler başvuru yapabilir? soruları merakla araştırılıyor.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi verileceğini müjdeledi.

Öte yandan Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri kapsamında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de destekleneceğini kaydetti.

FAİZSİZ KREDİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK!

Evlilik kredisinin kaynağı yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası'dan sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet sunacak.

Bankanın para kaynağı ise Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden elde edilen fondan alacak. Bu durumda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklere aktarılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL OLACAK?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (dört sene) vadeli 150 bin lira devlet destekli evlilik kredisi verilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru koşulları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. Önümüzdeki günlerde konunun netleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi? O rakamlar tek tek belli oldu!

Genç yatırımcı borsadan 2 senede 8 milyon dolar kazanarak milyoner oldu! İşte borsada milyon dolar kazandıran 4 formül..