Kent Haberleri

Yeni evleneceklere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredi desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni evleneceklere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredi desteği verileceğini açıkladı. İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni evleneceklere verdiği faizsiz evlilik kredi müjdesi gündemde yer almaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni evleneceklere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredi desteği verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni evleneceklere verdiği faizsiz evlilik kredi müjdesi gündemde yer almaya başladı.

Bu yıl evlilik hazırlıkları yapan binlerce çift 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvuru detaylarını sorguluyor. Başvuruda bulunmak isteyenler, "Evlilik kredi başvuru şartları neler, 150 bin TL kimlere verilecek?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

AK Parti Seçim Beyannamesi ile Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yeni evlenecek kişilere evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. Söz konusu kredinin 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vade seçenekleriyle verileceği açıklamasından sonra gözler kamu bankalarından gelecek son dakika açıklamasına çevrildi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceklerini açıkladı.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de sağlanacağını belirtti.

Bu kapsamda, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 sene) vadeli 150.000 lira devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan programın finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası ile sağlanacak.

Bahsi geçen sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de bulunan doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı bildirildi. Söz konusu uygulamanın seçimlerden sonra netlik kazanması bekleniyor.

24 ay geri ödemesiz 48 ay vadeli evlilik kredisi desteğinden ziyade yükseköğrenim öğrencilerine yönelik cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti,  üniversite öğrencilerine ücretsiz 10 GB internet, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik ve yurt dışından getirilen otomobillere dair sınırların büyük oranda düşürülmesine ilişkin müjdeleri verdi.

Öğretmen, hemşire, mühendis, avukat maaşları ne kadar olacak? Memurlar Temmuz zamlı maaş hesaplamasına göz atın!

Mayıs 2023 Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.250 TL yatırılacak! Bu ödemeleri almayı sakın unutmayın!