Kent Haberleri

Yeni evleneceklere müjde! 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'nde evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini duyurdu. İşte evlilik kredisine ilişkin tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'nde evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini açıklamasıyla birlikte vatandaşlar, "Evlilik kredisinin kimlere verileceğini şartlarını ve detaylarını "sorgulamaya başladı.

Peki, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Aile ve Gençlik Bankası kurularak yeni evlenen çiftlere faizsiz evlilik kredi imkanı sağlanacak. 

Evlilik kredisi şartları 2023 merakla araştırılan konular arasında bulunuyor. Evlilik kredisi 150 bin Türk Lirası miktarında gençlere ve yeni evlenenlere verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesinde 150 bin lira evlilik kredisi vaadinde bulundu. 

2023 FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Türkiye Genel Seçimleri için vaatlerini peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğinin müjdesini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi vereceklerini açıkladı.

Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecek diye de ekledi.

Bu kapsamda, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 sene) vadeli 150 bin lira devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.

Bu sosyal projenin bankanın ana gelir kaynaklarından birisinin de Karadeniz'de bulunan doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacağı ifade edildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 ay geri ödemesiz 48 ay vadeli evlilik kredisinden, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik, yükseköğrenim öğrencilerine dair cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti, üniversite öğrencilerine bedava 10 GB internet ve yurt dışından getirilen otomobillere ilişkin sınırların büyük oranda düşürülmesine yönelik müjdeleri verdi.

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne uzatılacak.

Tuzla'daki 4 site rezev alan ilan edildi! Bakan Kurum kentsel dönüşümü tek tek açıkladı! 

Çay 34 TL'ye, selpak havlu 18 TL'ye, 10 kg ekonomik toz deterjan 171 TL'ye düştü! Yetişen hemen alacak!