Kim Kimdir?

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu.

Kabinenin belli olmasıyla birlikte vatandaşlar yeni bakanların öz geçmişini merak ediyor. Peki, Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir? İşte detaylar...
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede Osman Aşkın Bak'ı Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirdiğini ilan etti.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

NTV'de yer alan detaylara göre, Aslen Rizeli olan Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966 tarihinde İstanbul ilinin Üsküdar semtinde doğdu.  Bak, lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. 

Osman Aşkın Bak Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini tamamladı.

İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını yapan Bak, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını tamamladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nda Meclis Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevleri ile federasyonlarda Kurul Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ile Başkanlık görevleri gerçekleştirdi.

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimde İstanbul 2'nci bölgeden milletvekili seçildi. 24'ncü Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27'nci Dönemde Rize Milletvekili olarak görev yaptı.

Bak ayrıca, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Çok iyi düzey İngilizce ve orta derecede Almanca ve Farsça dillerini biliyor.

65. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapacak. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nereli? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?